• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Путин: Русия ще привлича китайски инвестиции за развитието на Далечния Изток

Путин: Русия ще привлича китайски инвестиции за развитието на Далечния Изток

/КРОСС/ Русия възнамерява активно да разширява връзките с Китай в Далечния изток и Сибир, а също да привлича китайски инвестиции и технологии за развитието на тези райони, заяви в статия за агенция Синхуа руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Той обясни, че една от стратегическите задачи на Русия е ускоряването на социално-икономическия подем в Сибир и Далечния изток.

"Тези територии са най-близките съседи на Китай и ние възнамеряваме активно да развиваме междурегионалните връзки, да привличаме китайски инвестиции и технологии, да разширяваме глобалните транспортни и търговски пътища", посочва руският президент в статията, публикувана на сайта на Кремъл, ден преди срещата с китайския му колега Си Цзинпин.

Путин отбелязва, че отношенията между Русия и Китай са достигнали безпрецедентно равнище и са се превърнали в модел за ефективност, отговорност и устременост към бъдещето. Той изтъква също, че двете страни играят стабилизираща роля в сложната международна обстановка.

Путин се обявява против политизирането на спорта и дава висока оценка на подготовката на Пекин за откриващите се утре зимни олимпийски игри. Той изразява увереност, че те са организирани и ще протекат на най-високо световно равнище.

Външните министри на Русия и Китай, Сергей Лавров и Ван И, ще обсъдят днес подготовката на срещата между Путин и китайския му домакин в деня на откриването на олимпиадата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Голяма мъка за краварите.

04.02.2022 08:03:35

Люк

Гледайте така да не ги привлечете, че да си останат там завиги.

03.02.2022 21:34:58

Анонимен

Китай и сега е привлечен, Путин им даде зони в Сибир колкото четири Българии и китайците секат здраво, влакови композиции с дървен материал ката ден излизат от Русия.

03.02.2022 13:28:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.