• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Путин посети болница за пациенти с Covid-19

Путин посети болница за пациенти с Covid-19

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин навлече костюм за работа с опасни материали и респиратор при посещение на болница, предназначена за лекуване пациенти с коронавируса, предаде Ройтерс.

Той бе придружен от кмета на Москва Сергей Собянин, който каза, че разпространението на Covid-19 в столицата е доста по-голямо от официалните данни.

Досега Русия съобщи за 495 потвърдени случая на коронавируса - доста по-малко от повечето страни в Европа. Както и за една починала жена в резултат на Covid-19.

Путин бе казал по-рано, че ситуацията е под контрол, но някои лекари поставиха въпрос дали официалните данни отразяват реалността, която на фактически бе потвърдено от Собянин, който е близък до Путин.

„Развива се сериозна ситуация", каза Собянин на Путин в рамките на посещението в болницата в Комунарка край Москва. Той добави, че реалното число на заразените не е ясно, но те бързо се увеличават.

Кметът на Москва посочи още, че тестването за Covid-19 е на ниско ниво, както и че мнозина жители на столицата се изолират в апартаментите си или домовете си в провинцията и не са тествани след връщане от чужбина.

„Фактически има значително повече хора, които са болни", каза Собянин.

Кметът на Москва Сергей Собянин (вдясно) каза на Путин, че реалният брой на заразените с коронавируса е значително повече от официалните данни.

При визитата си в болницата в Комунарка Путин, който бе облечен в защитен костюм за цялото тяло, похвали лекарите за тяхната работа. И каза, че е впечатлен от видяното.

В същото време двама влиятелни депутати, сред които Вячеслав Володин, председател на Долната камара на парламента, предложиха законопроект, който предвижда затвор за нарушаване на мерките за карантина срещу разпространението на коронавируса.

Те предлагат до 7 години затвор за лице, чието нарушаване на карантината причини смъртта на двама или повече души, както и до 3 години затвор, ако това причини масово заразяване.

Очаква се законът да бъде приет от Държавната дума идната седмица.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Сталин Й. В.

Ами той си е МЪЖ, за разлика от нашите тюфлеци. И тук няма искам не искам защитен костюм. Има си закони и правила за поведението на държавния глава, които тои спазва стриктно, а не като нашия еднокнижник да джитка с джипката като .... айде да не казвам.

25.03.2020 13:02:31

Анонимен

Редно бе след като се прави на мъж , да е със същата екипировка като лекарите около него , а не да е като Дарт Вейдър .....

25.03.2020 10:49:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.