• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Владимир Путин положи клетва за петия си президентски мандат

Владимир Путин положи клетва за петия си президентски мандат

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин положи клетва на пищна церемония в Кремъл за рекорден пети мандат. 71-годишният политик управлява от началото на века, като през март си осигури нов шестгодишен мандат, след като спечели президентските избори без реална опозиция.

През 2020 г. Путин промени Конституцията на страната, за да може да получи правото на два допълнителни шестгодишни мандата, което означава, че той може да остане на власт на теория до 2036 г., когато ще е на 84 години.

На церемонията нямаше представители на ЕС, САЩ, Великобритания, Германия, Полша и Чехия. Франция, Унгария и Словакия имат намерение да изпратят свои представители на събитието, за да поддържат комуникационните канали отворени. Българският посланик в Москва Атанас Кръстин пропусна церемонията.

24 години след като за първи път застана начело на Руската федерация, Путин отново спази тържествения протокол и беше посрещнат в залата "Св. Андрей" в Кремъл.

"Гледаме напред с увереност, планираме бъдещето си, очертаваме и вече изпълняваме нови проекти и програми, които имат за цел да направят нашето развитие още по-динамично и още по-мощно. Ние сме единен и велик народ и заедно ще преодолеем всички препятствия, реализираме всичко планирано. Заедно ще победим", заяви Владимир Путин.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Слава на Русия. Путин е велик. На руснаците им е през оная им работа, дали някой недоклатен политик и дипламат ще присъства на инагурацията или не. И без петел ще съмне. Няма да е е зле дебилите да се замислят, какво успя Путин да направи от сринатата Русия през 90-те, до великата страна в момента. Едновременно с това, какво направиха западните дебили и щатите със своите страни. Какви бяха те през 90-те и колко са затънали в момента.

08.05.2024 06:44:13

Анонимен

Американски пудели и подлоги Това е бьлгарската политика Тя не представлява националните интереси на народа на нацията След като ликвидират националността ни Ликвидират и врьзките с славянството Следва и закриване на дьржавата ни Територията ни ще се разпредили между сьседите И се закриваме окончателно Това е пьтя начертан от ЕС и САЩ

08.05.2024 06:35:26

Неизненадан

Българският посланик е дипломатически дрисльо.... с евроатлантически аромат....

07.05.2024 17:02:59

didier93

Здравейте сър мадам Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем от 2000 лв. до 800 000,00 лв. при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда от него, не се колебайте да се свържете с нас на следния адрес. Имейл: didierdf93 @gmail.com Имейл: didierdf93 @gmail.com

07.05.2024 16:35:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.