• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Путин: Руската армия се бие с преки последователи на нацизма по време на СВО в Украйна

Путин: Руската армия се бие с преки последователи на нацизма по време на СВО в Украйна

Путин поздрави евреите за Деня на спасението и освобождението

/КРОСС/ Русия се натъкна на преки последователи на нацизма по време на спецоперация в Украйна. Това припомни руският президент Владимир Путин в посланието си към евреите, празнуващи Деня на спасението и освобождението.

"Както ние, така и бъдещите поколения, трябва свято да пазим историческата истина за Втората световна война, да разберем до какви пагубни последици води всяко съучастие с национализма, антисемитизма, ксенофобията. Именно с преките последователи на нацизма се бият нашите войници и командири днес по време на специална военна операция", се казва в телеграмата на президента, публикувана на уебсайта на Кремъл.

Путин подчерта, че широкото честване на Деня на спасението и освобождението ще продължи да укрепва духовните, културни и исторически традиции на руските евреи и патриотичното възпитание на младежта.

Празникът, понякога наричан „Ден на еврейската победа", се чества на 26-ия ден от месец Ияр според еврейския календар. През 1945 г. тази дата е денят на подписването на акта за безусловна капитулация на Германия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

По самочувствие на Балканите гърците са преди сърбите. В Сърбия поне отношението към българите от органите не е такова като в Гърция.

18.05.2023 11:05:22

Анонимен

Става въпрос не за защита на сръбския шовинизъм, а нашите атлантици да имат предвид какво може да ги очаква в бъдеще. Македония, която ни е толкова на сърцето не е по-различна от Косово. Сърбия ако е треторазрядна държава, България не е по-напред от нея.

18.05.2023 10:36:59

Анонимен

Сега пък защитник на сръбския шовинизъм се изокал, перко кви албанци кви пет лева те тормозят, сърбите и до днес си мислят, че са нещо повече от всички на балканите и това им изяжда главата, превърнаха се в затворена треторазрядна държава благодарение на Милошевич и неговите мании за величие....

18.05.2023 09:39:21

Анонимен

Нашите подлоги да го имат предвид. Един пример от Балканите, който у нас не се зае. По времето на бившия президент и премиер на Албания, Сали Бериша се случиха събитията в Косово. Лично той консултира американският президент на разгъната карта за оперативната обстановка в Косово. Цялата информация от албанската агентура бе предоставена на Щатите. Армейските складове в Албания бяха отворени и хиляди единици стрелково оръжие и боеприпаси бяха прехвърлени през границата в Югославия. От албанско военно летище излитаха американски разузнавателни безпилотни самолети. В Албания имаше пунктове за набиране на бойци за Косово и бяха изградени тренировъчни центрове. Няколко стотин кадрови албански офицери бяха „командировани” в частите на косовската съпротива. Има и точна цифра, която не се крие защото получават и пенсия за това. И какво стана. Сега Сали Бериша е перона нон грата за Щатите и в списъка Магнитски.

18.05.2023 08:19:25

Анонимен

Путьо влезе в това блато и сега се чуди как да излезе, десет пъти смени целта на войната, а спомена за Афганистан не му дава покой, тогава 15хил. убити за десет години доведоха 300млн. СССР до развала, днес 200 хил. жертви за година и половина до какво ли ще доведат 145млн. Русия…?

17.05.2023 21:38:21

Иван Андреев

Да.

17.05.2023 18:15:25

Анонимен

А бе, те Наполеон и Хитлер бяха тръгнали да слагат край на Русия, но завършиха с руски войници в техните столици.

17.05.2023 16:38:13

Анонимен

Последователя на отявления фашист Иван Илин, руския фюрер Путлер да говори за нацисти в Украйна е някак цинично, но идва неговият край, а с него и края на настоящата Русия.

17.05.2023 15:12:39

Анонимен

Само дето не е назовал тези, които подкрепят нацистите в Украйна, но те сами се афишират пред света.

17.05.2023 14:48:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.