• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Путин поиска обединяване за международна взаимопомощ срещу вируса

Путин поиска обединяване за международна взаимопомощ срещу вируса

/КРОСС/ Пълната победа над пандемията на коронавируса е възможна само с обединяване на усилия, включително между държавите. Това обяви днес руският президент Владимир Путин на среща с участници във всеруската акция за взаимопомощ "Ние сме заедно". "Само чрез обединяване на усилията, включително на международно ниво, може да се постигне окончателната победа над коронавируса", каза държавният глава.

Той отбеляза, че Русия все още има много проблеми в тази област. "Но фактът, че успяхме да разрешим проблемите пред нас по-ефективно, отколкото в много други страни, които са доста развити от гледна точка на медицинската система, е абсолютно очевидно нещо днес", каза Путин.

"Някои очакваха, че ще пропилеем, така да се каже, или дори ще се провалим", припомня руският президент. Той подчерта, че сега показателите за коронавирус постоянно намаляват и това е "резултат от всеобхватни усилия както на държавата, така и на доброволческото движение, специалисти, лекари, лекари, бавачки, медицински сестри и екипи за линейка".

Путин изрази благодарност към всички, които участват в борбата срещу пандемията.

Според президента разпространението на коронавирус в Русия намалява, но все още има много опасни предизвикателства.

"Въпреки факта, че пандемията постепенно намалява, все още има много предизвикателства за нас и те са много опасни по природа", каза държавният глава.

Затова според Путин работата и подкрепата на доброволците все още са необходими. Президентът очаква доброволците да продължат работата си.

Държавният глава поздрави участниците в акцията с годишнината от тяхната работа "в такова прекрасно, търсено и благородно поле като подкрепата на хората, които се нуждаят от нея".

Путин отбеляза, че акцията за взаимопомощ започва "в един от най-трудните периоди на нашето време".

"Особено приятно е, че самото обединение се състоя по призива на душата", призна президентът. Според него "не можеше да се наблюдава без силни емоции" как се обединяват хора от различни професии, възрасти и възгледи.

"Тук няма време за политика", подчерта той.

Путин също така отбеляза, че подходът на представителите на бизнеса се е променил коренно през последните 10-15 години, както отношението на бизнеса към неговия граждански дълг.

"Десет хиляди компании се присъединиха към вашата работа, помогнаха ви. Много от тях не са някакви големи или дори средни, а малки предприятия, които сами по някакъв начин са попаднали в трудна ситуация, но те лично са участвали и са дали пари , "каза държавният глава.

Президентът отбеляза, че 5 милиона души са получили подкрепа в рамките на кампанията за взаимопомощ.

"Заслужава си много", каза той и добави, че движението е събрало 200 000 доброволци. "Знам от личен опит и от опита на общуването с хора, които са били ангажирани с този вид дейност - това обогатява тези, които го правят, тази работа е един от най-ефективните, ярки начини за самореализация, себеизразяване и самоутвърждаване в най-добрия смисъл на думата ", каза още Путин.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

"Пълната победа над пандемията на коронавируса е възможна само с обединяване на усилия, "...но в ЕП няма мислещи депутати

04.03.2021 17:50:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.