• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Fox News: Да се очаква руснаците да свалят Путин е абсолютно безсмислено

Fox News: Да се очаква руснаците да свалят Путин е абсолютно безсмислено

/КРОСС/ На Запад е прието да се надяват, че в Русия се готви преврат и Путин ще бъде отстранен от власт, но това е утопия, пише Fox News. Болшинството руснаци подкрепят президента, а ако критикуват действията му в Украйна, то е само защото те не са достатъчно твърди.

Сегашното състояние на инакомислие сред руснаците е малко вероятно да доведе до народен бунт срещу Путин. Тъй като руско-украинският конфликт навлиза в десетия си месец без никакви признаци на решителна победа за двете страни, западните наблюдатели се фокусират върху недостатъците на руската армия, вътрешните проблеми, измъчващи Русия, и предполагаемото отслабване на властта на Путин. Разбираемо е, че хората се надяват, че тези фактори по някакъв начин ще принудят президента Владимир Путин да прекрати военния конфликт с Украйна. Стана дори обичайно да се броят дните до „падането на режима в Москва".

Но изводът, че Путин е на път да бъде свален от власт, е в най-добрия случай пожелателно мислене.

Въпреки че рейтингът на Путин е спаднал с около 8% от март тази година, 75% от руснаците все още одобряват дейността му, а 78,7% му вярват. Това са данни на различни руски социологически агенции, които западните анализатори считат за достоверни.

През октомври беше съобщено, че президентът Джо Байдън е получил класифицирана разузнавателна информация като част от брифинг на разузнаването, че член от вътрешния кръг на Путин приписва лошото справяне с военния конфликт в Украйна директно на руския президент. Западното разузнаване изтълкува тази информация като знак за "бунт" в Кремъл.

Но е малко вероятно американското разузнаване да е проникнало във вътрешния кръг на Путин и да е успяло да получи секретна информация директно от някой от неговите членове.

„Вътрешният кръг" на Путин е изключително тесен и се състои от доверени бивши колеги от дните му в КГБ и като високопоставен служител в Санкт Петербург. Тези лоялни апаратчици се радват на много по-комфортен живот във вътрешния кръг на Путин, отколкото ЦРУ би могло да им предложи някога в Америка (ако бяха изгонени от Русия) в замяна на шпиониране за правителството на САЩ.

Рисковете от разобличаване са несъразмерно високи. Ако бъде идентифициран такъв, той ще бъде незабавно отстранен.

Хората от близкия кръг на Путин са под постоянно наблюдение и защита. Тяхната комуникация се контролира от система за техническо наблюдение, наречена СОРМ (Система за оперативно-издирвателни мерки - набор от технически средства и мерки, предназначени за извършване на оперативно-издирвателни дейности в телефонни, мобилни и безжични комуникационни и радио мрежи, бел. ред.).

Има двама човека, които открито критикуват начина, по който се ръководят руските сили в Украйна: спонсорът на "Агенцията за интернет изследвания" Евгений Пригожин, главата на личното специално подразделение на Путин - групата "Вагнер", и Рамзан Кадиров, глава на Чеченската република.

Но тяхната критика към руската армия беше, че не е достатъчно твърда, а не че е твърде брутална. Тези хора са близки съюзници на Путин, които никога няма да действат срещу него. Дори и да го направят, ще е по-зле за Украйна, а не по-добре.

Путин не е измислил този военен конфликт, той не е аномалия, а еталон за руски лидер. Той е типичен руски управляващ.

Унищожаването на жизненоважна инфраструктура, в резултат на което 80% от територията на Украйна остана без топлина, електричество и питейна вода, е резултат от т. нар. „Стратегическа операция за поразяване на критични вражески цели". Ето така работи Русия - тя не се опитва да минимизира жертвите или да избегне цивилни жертви, когато Кремъл счита битката за решаваща.

Сталин, например, съзнателно не евакуира цивилните от града преди Сталинградската битка, защото считаше, че "войниците ще се бият по-упорито за жив град, отколкото за мъртъв".

Путин и тези, които могат да му се противопоставят, участват заедно във всичко това.

Путин лично избра своя близък съюзник и бивш сътрудник на КГБ Виктор Золотов за ръководител на Росгвардия. Золотов започва кариерата си в КГБ през 70-те години като офицер по сигурността на висши ръководители, сега ФСО. В началото на 90-те години Золотов служи като бодигард на Анатолий Собчак, тогавашния кмет на Санкт Петербург, президента Борис Елцин и, разбира се, на самия Путин, който тогава беше заместник-кмет на Санкт Петербург при Собчак. Един от най-близките сътрудници на Путин, Золотов отговаря пряко за личната сигурност на президента.

Западните анализатори са склонни да проектират западните норми на поведение върху Русия и режима на Путин и да правят заключения въз основа на нашите стандарти на мислене. В разузнавателните среди това се нарича «огледално отражение».

Но Путин, неговите сътрудници и руският народ като цяло мислят и се държат различно от американците.

 

Източник: News-front

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Руснаците си имат Аврора, за да започне нещо ново, а ни с нашето черешово топче и едно Априлско въстание не успяваме да организираме.

05.12.2022 13:42:10

Анонимен

Робския руски народ ще търпи, търпи, търпи докато има какво да яде, а като свършат и шишарките ще гръмне Аврора и ще почне ново броене....

05.12.2022 11:17:21

Анонимен

„Гладна кокошка просо сънува”

04.12.2022 13:42:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.