• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Путин: Русия е готова за военно-техническо сътрудничество с други страни

Путин: Русия е готова за военно-техническо сътрудничество с други страни

/КРОСС/ Руският лидер Владимир Путин при откриването на военно-техническия форум "Армия-2023" обяви готовността на Москва да засили военното партньорство с чужди държави, които защитават суверенитета си. Това съобщава РИА Новости.

„Русия е отворена за задълбочаване на справедливото военнотехническо сътрудничество с всеки, който защитава своите национални интереси, своя независим път на развитие", каза той.Руският президент добави необходимостта от съвместно организиране на международна неделима система за сигурност, която да защитава всеки от нейните участници.

При обръщението си към участниците във форума, Путин разкри намеренията на Москва за съвместна подготовка и организация на военни учения с чуждестранните си партньори.„Предлагам да развиваме сътрудничеството си по най-различни направления, в това число подготовка накадри и повишаване на квалификацията", допълни президентът.

Путин също така отбеляза важността за провеждане на международни командно-щабни и други видове учения.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Украинският президент лично дойде на просия в България, най-слабата не само в Европа, но и на Балканите във военно отношение и получи това, от което скоро най-много ще има нужда – бронетранспортьори за борба с вътрешни безредици.

15.08.2023 14:27:27

Анонимен

Богомил Бонев: Военен конвой на НАТО в Черно море? Това е равно на световна война 1454 | 15 авг. 2023 | 11:12 Към това се стреми отдавна Украйна. Не е случайно, че призовават корабите да плават в териториалните води на България и Румъния на път към Украйна. За да им пазим ние контрабандата на оръжие Това означава пряко участие на НАТО във война срещу Русия. Така бившият вътрешен министър Богомил Бонев коментира във Фейсбук идеята военни конвои на НАТО да пазят търговските кораби в Черно море. Ето какво написа още Богомил Бонев: Към това се стреми отдавна Украйна. Не е случайно, че призовават корабите да плават в териториалните води на България и Румъния на път към Украйна. За да им пазим ние контрабандата на оръжие. Вместо да изпълнят докрай договора за зърнената сделка, Западът, както винаги, излъга. Руските условия бяха пренебрегнати. А те бяха логични и полезни срещу хранителната криза - износ на зърно и торове. И сега такива като Тагарев, но и по-високопоставени, започват да се опитват да осигурят оръжейни доставки за Украйна под прикритието на търговски кораби със зърно. Русия е в правото си да се противопостави на това. Военен конвой от НАТО е равно на световна война.

15.08.2023 11:49:20

Анонимен

На просия в Иран и Северна Корея, язък че Еритрея няма с какво да помогне.

15.08.2023 10:41:18

Анонимен

Руските мини вероятно ще се харчат най-много.

15.08.2023 07:44:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.