• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

5 съвета как да бъдем продуктивни докато работим от вкъщи

5 съвета как да бъдем продуктивни докато работим от вкъщи

/КРОСС/ За много хора работата от вкъщи си е истинско предизвикателство. Особено в настоящата ситуация, в която трябва да споделяме „офис пространството“ ни с нашето семейство.
От Adecco Group, световен лидер в HR решенията,  споделят 5 съвета, които не покриват всички рискови ситуации за работата от вкъщи, но със сигурност ще ви помогнат да сте по-продуктивни, по-ефективни и по-дисциплинирани.
Организирайте и подредете задачите си в график
Когато работим от вкъщи, без някой друг освен нас самите да ни наблюдава, може да бъде предизвикателство да спазваме график и да приоритизираме. Започнете с извеждането на всички задачи, които имате за седмицата, и подреждането им в различните дни. Някои експерти съветват да отхвърляме по една важна задача на ден, така че опитайте да си съставяте реалистични програми, за да избегнете фрустрации. Времето лети, а концентрацията ни не е безкрайна величина, така че не се съдете, ако в някой от дните не сте реализирали всичко, което сте запланували.
Помогнете си като организирате работата си чрез софтуер
Използвайте Google Drive или друг тип облачен софтуер, който ще позволи вие и екипа ви да имате достъп до важните данни и документи, необходими за реализирането на задачите ви навсякъде и по всяко време. В допълнение,  дръжте лист и химикал под ръка, за да записвате всякакви възможни притеснения и нужди, които изникват през деня, без да отмествате поглед от екрана на компютъра. По този начин избягвате да бъдете разсеяни (знаете, ако Facebook е тук, YouTube е ей там…)
Скрийте телефона си веднага!
Освен ако нямате насрочен работен разговор, избягвайте да държите телефона си наоколо или поне го настройте да не показва известия. Влезете ли веднъж в омагьосания кръг на чатене с приятели, сте загубени.
Създайте правила в семейството ви за ползването на „споделения офис“
Да, трудно е да сте едновременно родители, служители, домашни прислужници или майстори. Работата от вкъщи не означава, че сте шесторъкия Шива. Трябва да приемате дистанционната работа толкова сериозно, колкото и работата в офиса. Ако убедите себе си в това, ще убедите и околните.
Знайте кога да спрете
Нека бъдем честни, най-големият плюс на работата от вкъщи е, че можем да откраднем малко време за себе си. Но да не се окаже, че офисът ви вече е с 24/7 работна време?  Определете час, в който приключвате работа и си вземайте почивка през деня. Ако не го направите, рутината ще ви погълне и това би било вредно, както за вас, така и за качеството на работата ви.
Повече по темата може да прочетете на сайта на Adecco България -  https://bit.ly/2QDzIot

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.