• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Помните ли посланика, сдружил се с чалгаджийки?

Помните ли посланика, сдружил се с чалгаджийки?

Кой ли пък не се е бъркал в нашите вътрешни дела, Джеймс Уорлик се заричаше да промени конституцията ни

/КРОСС/ Митрофанова трябва да бъде изгонена", твърдят клубната евроатлантичка Елена Поптодорова и бившият военен министър Велизар Шаламанов.

Проф. Тодор Тагарев, който не можа да стане военен министър, допълни: „Митрофанова се държи с нас като с крепостни селяни". Зад тях се навървиха още редица бивши и настоящи министри и депутати.

За какви непростими грехове е заклеймена като враг Н. Пр. Елеонора Митрофанова, посланик на Руската федерация у нас?

Тя е казала, че България следва антируски курс. САЩ стоят зад изгонването на руски дипломати, отказването от руски газ е грешка. С това е искала да разедини българското общество и да всее смут и страх.

Така г-жа Митрофанова се е намесила грубо във вътрешните работи на суверенната и независима държава България и премиерът Кирил Петков веднага извика „за консултация" посланика ни в Москва като наказателна мярка. Даже препоръча на руското правителство да направи същото, което пък е намеса във вътрешните работи на Русия.

Но да видим колко и кои от посланиците и политиците на САЩ и Европа са се намесвали във вътрешните работи на България и даже са налагали свои мнения и решения. Да припомним, че имаше един американски посланик Джеймс Уорлик, който при назначаването му обеща, че ще работи за промяна на Конституцията ни.

Той не можа да промени Конституцията, но се сдружи с плеймейтки и чалгаджийки. Прибраха си го в САЩ набързо и никой не счете неговото поведение за намеса във вътрешните работи на България.

Имаше един френски посланик - Ксавие дьо Кабан, който публично нарече български съдии „гнили ябълки", защото отрязаха френски фирми при обжалване на бизнес сделки. Нарочените съдии се опитаха да се защитят, но останаха без широка подкрепа от обществото, френският дипломат си позволи още да коментира управлението на държавата, да заклеймява комунистическото минало,да се възмущава, че България трудно се променя.

Това по-малко осъдително ли е от изказванията на г-жа Митрофанова?

По време на правителството на доц. Пламен Орешарски почти всички европейски посланици се включиха нагло в протестните шествия срещу правителството, даже скандираха „Оставка".

Европа не можела да остане безучастна към вълненията на българския народ. Но Европа остана безучастна към нарушаването на нашия суверенитет. А всъщност това бяха протести на привържениците на ГЕРБ, които тогава останаха извън правителството. Това значи, че европосланиците са се намесили в полза на една партия.

По същото време дойдоха и трима второразредни американски сенатори, които принудиха премиера Орешарски публично да се откаже от строежа на газовия „Южен поток". Поведението на американските сенатори е срамно и вероломно, защото те брутално наложиха на нашето правителство да се откаже от своето решение в полза на САЩ.

Не е за забравяне и американският посланик Байърли с неговата точна характеристика на Борисов, че но е „наш" кучи син. А защо бившият министър на вътрешните работи Цв. Цветанов ходеше всяка година в САЩ? Естествено, за инструкции. В САЩ и в Брюксел ходеха за инструкции и Б. Борисов, и Росен Плевнелиев, и Иван Гешев, и...

Нали Борисов казваше: „Каквото кажат началниците в Брюксел, това ще правим". Къде е независимото управление на нашата страна? Един турски министър се скара на президента Росен Плевнелиев, че у нас се подменят турските географски названия.

Плевнелиев гузно мълчеше, а Бойко Борисов нареди да се спре преименуването.

А нима сега г-жа Херо Мустафа не се меси в нашите вътрешни дела?

Колко министри от редовни и служебни правителства се извървяха при нея на поклон и се връщаха с напътствия за действие. Б. Борисов я разходи с джипа си по строежа на „Балкански поток", награби я пред камерите и я на-целува, което си беше чист дипломатически скандал. Но понеже Борисов беше „наш кучи син", му се размина.

Г-жа Мустафа публично одобряваше прогонването на руски дипломати по „подозрение" в шпионаж. Всъщност, това беше намеса в независимостта на държавата.

По време на социализма не е имало такива шумни и клеветнически акции за прогонване на дипломати на чужди държави, макар че посолствата на САЩ и на европейските страни гъмжаха от разузнавачи.

Защото имаше определени правила на дипломатическите отношения между държавите, които се спазваха и не гонеха по подозрение. В България идваха на посещение ръководители на ред европейски страни, а президентът на франция франсоа Митеран уреди закуска и се срещна с дисидентии в София. Българският министър на външните работи Иван Башев беше личен приятел на френския външен министър Куве дьо Мюрвил и двамата взаимно си гостуваха.

А сега какво става? Ни правила се спазват, нито им трябват причини. Всяка страна от ЕС, която иска да се докара на САЩ, прогонва руски шпиони без доказателства!

Полша наведнъж прогони 45 руски дипломати. Това редовно го правят почти всички страни от ЕС и САЩ. Защото е най-лесното, къде по-трудно е да се водят преговори.

 

Източник: в. Минаха години

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Лицемерието в настоящето е издигнато на ниво държавна политика в международните отношения.

14.04.2022 09:30:04

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.