• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Художникът Стефан Петрунов използва стари снимки за създаване на своите картини

Художникът Стефан Петрунов използва стари снимки за създаване на своите картини

/КРОСС/ Често използвам снимки като източници за създаване на моите картини. Особено обичам старите снимки от различни периоди. Те носят своята специфична атмосфера и ме провокират да ги смесвам и създавам нови образи. Това разказва художникът Стефан Петрунов по повод изложбата „Натрапчивост". Откриването е на 13 март, съобщават домакините от галерия „Сердика".

„Понякога умишлено модифицирам някои от тях и в резултат получавам странни ситуации, в които човек често може да разпознае исторически или политически намеци и психологическо напрежение, натиск или натрапчивост", разказва творецът.

Стефан Петрунов е роден на 1 януари 1964 г. в София. Завършва НХА, специалност „Живопис" през 1990 г. в класа на академик Светлин Русев. Участва в няколко изложби в страната, в периода 1990-1993 г. През следващите години работи предимно като графичен дизайнер и дигитален илюстратор за български и чужди компании. През 1998 г. започва работа в една от най-големите компании по това време за клип арт - канадската New Vision Technology, с клиенти като Microsoft и Getty Images. През 2000 г. е номиниран за най-добра българска пощенска марка от Виенската международна изложба за пощенски марки - WIPA. В периода между 2001 и 2007 г. той работи за английската Swan Multimedia Ltd. като графичен дизайнер, а по-късно - и арт директор. Решава да се върне в света на изкуството през 2007 г. Автор е на самостоятелни изложби у нас и по света, участва в множество общи изложби.

На изложението за съвременно изкуство в Барселона (2013) печели наградата за най-добър артист - Barcelona Showcase Best Artist Award, присъдена от журито. В последните години участва в няколко големи международни арт изложения като Art Expo в Ню Йорк, „Арт спектрум" в Маями, и Anima Mundi - арт фестивал, съпътстващ Венецианското биенале. По настоящем работи с две галерии от Германия и САЩ. Живее и работи в София, България.

Член е на СБХ и на австрийското арт сдружение „Метеор".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.