• 01 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

„Див“ рестомод Volvo P1800 на Cyan Racing вече в производство

„Див“ рестомод Volvo P1800 на Cyan Racing вече в производство

/КРОСС/ Шведският състезателен отбор Cyan Racing, екипът, който преди това работеше под името Polestar, докато Volvo го взе, скоро ще започне да приема поръчки за своя наистина див рестомод P1800, показан за първи път през 2020 г. Колата обаче не е евтина - цените започват от $700 000 и че Cyan Racing ще започне да приема поръчки след шоуто на The Quail, A Motorsports Gathering на 9 август.

Цената е висока, но модификациите са обширни. Започвайки с донора Volvo P1800, след което купето се подсилва с помощта на съвременни материали за подобряване на твърдостта. Тук не говорим само за подмяна на панелите, но и за увеличаване на ширината, както и за препозициониране на стъклата.

Промените са позволили на Cyan Racing да инсталира в колата модерна система за окачване, както и 18-инчови джанти, в този случай комплект колела с централно заключване, обути в гуми Pirelli P Zero.

Има и модерен задвижващ агрегат - Cyan Racing заменя оригиналният, 1,8-литров, редови, четирицилиндров мотор с 2,0-литрова също редова четворка с турбокомпресор. Двигателят е същиятизползван при Volvo S60 Polestar и произвежда 420 к.с. и 456 Нм въртящ момент. Това може да не изглежда много, но рестомодът P1800 тежи по-малко от тон.

Трансмисията е 5-степенна, механична от Holinger, избрана да запази механичното усещане на оригиналния P1800, но с възможност да се справи с по-високия въртящ момент на съвременния двигател. И за да запазите усещането за шофиране възможно най-близо до оригинала, няма никакви електронни помощни средства като ABS или контрол на стабилността.

За купувачи с допълнителни пари за пръскане, Cyan Racing планира да предложи дълъг списък от опции за персонализиране. Всичко от цветовете на интериора до конфигурацията на шасито може да бъде решено според личните изисквания на купувача.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.