• 01 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 29°C

ГЕРБ: Радев да вземе отношение по прекратения договор за наем на в. „Труд“

ГЕРБ: Радев да вземе отношение по прекратения договор за наем на в. „Труд“

/КРОСС/ Президентът трябва да вземе отношение по повод прекратяването на договора на вестник „Труд" за ползване на помещения, собственост на Министерство на културата. Това се казва в декларация на ГЕРБ, прочетена от депутата Тома Биков.

Договорът е прекратен заради нередовни плащания, но дължимото вече е погасено, напомни Биков, според когото това е използване на публичен ресурс за „саморазправа с медии".

„Алармираме за тези действия на служебния министър на културата (Велислав Минеков - б.р.), защото те се превръщат в изключително опасна тенденция, която застрашава плурализма и свободата на словото. Нито един политик в една демократична страна, няма право да използва публичния ресурс, с който разполага, за саморазправа, с които и да било медии. Парламентарната група на ГЕРБ настоява Румен Радев да заеме публична позиция по отношение на действията на своя служебен министър и или да се разграничи категорично от тях, или да даде конкретно обяснение за мотивацията им. Ако Румен Радев не реагира адекватно в тази ситуация, ще считаме, че неговият служебен министър е единствено изпълнител на поръчка за унищожаване на всеки журналистически глас, който не е насочен в подкрепа на водената от служебното правителство политика", заяви Биков от парламентарната трибуна.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Всички гербави клакьори и слуги (какъвто е и Блъсков), трябва да бъдат "изчегъртани", за да се отървем от тези мафиоти. И стига сте ронили крокодилски сълзи за тези , който до вчера дерибеистваха, сякаш държавата е само тяхна, и всички са им роби.

14.08.2021 14:13:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.