• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Румен Радев на консултациите с ГЕРБ-СДС: Изправени сме пред политическа криза

Румен Радев на консултациите с ГЕРБ-СДС: Изправени сме пред политическа криза

/КРОСС/ Президентът Румен Радев започва консултации с представители на парламентарните групи от 47-ото Народно събрание за връчване на мандат за съставяне на ново правителство в рамките на настоящия парламент. За разговори той посрещна представители на ГЕРБ-СДС.

"Това е предизвикателен за страната ни момент, изправени сме пред политическа криза. Бъдещето на гражданите зависи от решенията на политиците. Дълбоката криза, която ни обхвана породи стремежът към промяна. Народното събрание трябва да свърши не малко работа, за да гарантира функционирането на държавата поне до края на годината. Актуализацията на бюджета, приемането на законодателни промени за стартиране на Плана за възстановяване и устойчивост не търпят отлагане, надявам се партиите да влязат в градивен диалог", заяви Румен Радев.

„България очаква по-силна подкрепа в съюзите, в които членува, очакваме да работим още по-ефективно и а да използваме всяка възможност, за да отстояваме националния интерес и да не допускаме страната да остане в периферията на Европа. Това изисква амбициозна, адекватна и последователна външна политика”, добави Радев.

"Политическите партии имат огромна отговорност в условията на криза. Ако не се случи съставянето на правителството при връчването на мандата на първата политическа сила, ако бъде връчен мандат на парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще върнем мандата възможно най-бързо", заяви Десислава Атанасова.

Срещите трябваше да стартират с представители на „Продължаваме промяната“, но те не дойдоха на „Дондуков“ 2.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.