• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Радев: Борисов не посмя да излезе от създадения от него илюзорен свят

Радев: Борисов не посмя да излезе от създадения от него илюзорен свят

/КРОСС/ Наследството на катастрофиралата автокрация е изключително тежко и можем да го преодолеем само с активна воля и единна гражданска позиция, заяви президентът Румен Радев.

Радев откри представянето на първата част на Националния стратегически документ, разработен от Стратегическия съвет към държавния глава, ръководен от социолога проф. Александър Маринов.

„С обявяването на този съвет подчертах, че той е призван да изработи и представи алтернативи на институционалния блокаж и идейния застой, обхванал страната“, каза Радев в началото на заседанието на съвета. Според него страната ни се намира в исторически момент, защото гражданите са излезли от „апатията и хипнозата на пропагандата“ и открито и без страх „изричат истината за превзетата държава“.

„Когато демонстрират своята решимост да си отвоюват държавата от мафията, когато единно заявяват своето желание да живеят в нормална, демократична, европейска държава. Призивите за оставки и честни избори с машинно и дистанционно гласуване, които ехтят не само у нас, но и в чужбина, са факт. Българите все по-често си задават въпроса какво трябва да направим оттук нататък, така че да избегнем повтарянето на тази управленска катастрофа, да гарантираме демократичното развитие на обществото и излизане от демографската криза“, смята Радев.

„Пред нас е примерът на авторитарното управление през последното десетилетие, на резултатите от подмяната на идеите от пропагандата, на суровата действителност от пиара, на законността и обществения морал от лоялността към вожда и партията-държава, на законността от задкулисните договорки. Тази порочна система въведе страната в днешната дълбока криза“, продължи президентът с критиките към управлението, което, според него, е върнало историческия часовник на България към времената от зората на Прехода.

Президентът поясни, че представеният днес първи етап на Националния стратегически документ, който предвижда анализ на актуалното състояние на страната, е необходим, защото ще помогне да градим реалистични планове за бъдещето.

„Министър-председателят така и не посмя да излезе от създадения от самия него илюзорен свят. Вчера отново заяви, че в последните 3 години България била в челото на най-бързо развиващите се европейски страни, по статистика. Тази статистика обаче опровергава пропагандата“, завърши изказването си държавният глава. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Проф.Иво Христов,депутат от БСП

Режимът на ГЕРБ дойде абсолютно закономерно като резултат от българския преход. Неслучайно голяма част от личния състав на тази псевдополитическа организация са гавазите на предишния режим, като се започне от лидера им, така и до структурите им по места. Режимът на ГЕРБ дойде тогава, когато завърши голямата приватизация и тогава някой трябваше да охранява резултатите от прехода, а те са преди всичко икономически. Те се изразява върху това, че върхушката на бившата комунистическа партия и висшия милиционерски елит откраднаха резултатите на близо 45 години усилия на нашите бащи и дядовци. Такъв тип режими не са създадени само в България, а и в Унгария и в Полша. Но Виктор Орбан е народен водач и използва авторитаризма, за да защитава интересите на Унгария, а не да ограбва собственото си население. В България не е така защото българската върхушка, включително ГЕРБ-ерската, не е нищо друго, освен колониална администрация, оставена да опосква територията срещу процент, който дава на своите геополитически господари, единственото нещо, което може да прави тя и да печели, е да дере по 10 кожи. Ние присъстваме на последния акт на драмата. Тази клиентелистка диктатура ще падне, защото ресурсът, който да разпределят, свърши. Те не могат да създадат диктатура, но затова в ГЕРБ няма капацитет. Кризата срещу режима започна когато 2 милиона българи се върнаха у нас заради коронавируса. Тогава гърнето започна да се изпразва, защото ресурс няма отвътре, вече няма и отвън. Кръст на ГЕРБ кой знае защо сложиха геополитическите фактори. Внезапният порив за свобода кой знае защо съвпадна с изявлението на Майк Помпео за руските газопроводи.

07.08.2020 01:28:10

Анонимен

Новоизлюпеният резидент се изказа за премиера,преизбиран три мандата.

06.08.2020 16:52:38

Анонимен

Този набеден президент как има очи да говори на хората след изпълнението с юмрука срещу независимата съдебна власт. Съветниците му са задържани с решение на съда за шпионаж.Дума не е обелил затова Радев. По негова заповед ли са работили неговите служители за чужда държава.

06.08.2020 15:49:02

До адв.Хаджигенов

Трябва да се носят и камъни и дърве и бой по тиквите...

06.08.2020 15:35:29

Адвокат Хаджигенов

Носете яйца и домати пред Министерски съвет довечера. Ще правим омлет.

06.08.2020 15:34:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.