• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Румен Радев: Унизително е Народното събрание да е под дилемата дали този или онзи посланик да бъде поканен

Румен Радев: Унизително е Народното събрание да е под дилемата дали този или онзи посланик да бъде поканен

/КРОСС/ Крайно време е да осъзнаем, че в Европа бушува война. Как да отбраняваме небето си без самолети. Това каза на извънредно изявление президентът Румен Радев.

„На предстоящите консултации за формиране на правителството ще търся и отговор от партиите какви решения предлагат за гарантиране на въздушния суверенитет, защото още дълги години няма да имаме оперативно готова ескадрила F-16, а МиГ-29 догодина ще се приземят. Още през юни бяха изпратени писма за оферти за самолети. Ако такива се получат, Народното събрание ще вземе решение за инвестиционен разход", посочи още Радев.

„Правомощия на НС е дали да покани този, или онзи посланик. Но нали разбирате, че е унизително политическият процес в България да е подчинен на дилемата дали някой посланик да присъства, или да отсъства. Очаквам партиите скоро да върнат фокуса си върху истинските проблеми на българите". Партиите се надпреварват коя по-бързо ще загърби истинските проблеми, а те са бедност и инфлация. Ако няма правителство, няма да има и парламент, а България е парламентарна държава. Ако няма правителство и парламент, отиваме на нови избори", добави Румен Радев.

Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев прие почетния караул и отдаде почит пред Паметника на летеца по повод Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Браво г-н Радев! Истински президент!

14.10.2022 16:03:35

Анонимен

От зелените чорапи няма по-големи патриоти и честни родолюбци. Между тях няма с имоти в чужбина и сметки в офшорки. Има едни генерали издигнати по партийна линия, които са изключение и които не са носили зелени чорапи.

14.10.2022 13:41:18

Бачкатор

Този прост зелен чорап каза, че кочината е против влизането на фашизма от украйна в НАТО, но днес неговото протеже -гъзарят скрит румнаджия николай милков, дето го играе вънкашен министър заяви, че България подкрепяла приемането на киевските говеда в този античовешки съюз. Е, тия нас за какви ни имат. Да ги еба у простите фуражки!

14.10.2022 13:33:14

Анонимен

Истински и достоен български президент, който мисли за своята страна, а нашите политици искат на откриването на новия Парламент да слушат украинския. Доказани родоотстъпници и майцепродавци.

14.10.2022 13:32:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.