• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Росен Плевнелиев: През целия си мандат Радев омаловажава санкциите срещу Русия

Росен Плевнелиев: През целия си мандат Радев омаловажава санкциите срещу Русия

/КРОСС/ Очевидно президентът Радев има качества, които народът е преценил, че са важни. Но с действията си той бута България към казахските степи, на Изток. Новите управляващи трябва да гарантират европейския път на България. Това каза Росен Плевнелиев, президент на Република България в периода 2012-2017 г. в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

По думите му безпрецедентно ниската избирателна активност не е предпоставка който и да било да си мисли, че е победител, и е предпоставка за смиреност и за работа в полза на хората. Ако президентът Румен Радев обаче е спойката на новото правителство, това значи, че има задкулисие, смята Плевнелиев.

Формулата на бъдещата коалиция ще бъде много сложна. Според него България се нуждае от баланс на институциите. „Един премиер трябва да отстоява независимостта на изпълнителната власт от президентската институция. Кирил Петков трябва да отстоява тази независимост. Българската демокрация се базира на баланса на всички институции, а не на свръх мощта на една от тях", каза Плевнелиев.

По думите му мандатът на президента Румен Радев е изпразнен от съдържание, в него прозира само битка за властта и битка с ГЕРБ. „Народът няма полза от тази битка на генерали", категоричен е Плевнелиев.

Той коментира и думите на Радев от предизборния дебат, че Крим е руски, като заяви, че през целия си мандат Радев се е опитвал да омаловажава санкциите срещу Русия. „Когато през целия мандат Радев говори, че Крим е руски, това е съзнателна политика. Той се движеше по опорните точки на руското външно министерство. Хора в неговия инициативен комитет са путинисти, много са бивши членове на ДС. Американците трябва да са наясно накъде ни бута Радев, който винаги е поставял под съмнение европейското единство спрямо Русия", заяви Плевнелиев.

Според него България през последните месеци излъчва много тежки и лоши сигнали към света. Страната ни е последна по ваксинация, последна внесе Плана за възстановяване, изолирани сме по отношение на външната ни политика.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Гуда от връо

Ма много прост, бе-е-е, тоа бившиот комсомолски секретар на Благоевградския окръжен комитет на ДКМС, па после и чълен на ПБ на БКП в МЕИ София, а след 10-и ноемри 1989 г. - деРмо-крат и от Тиквата турен за президентин. То бива, ама чак толкова не бива!

29.11.2021 20:51:04

Анонимен

Колко е хубаво, че никой не обръща внимание на Чехльо!

27.11.2021 18:56:50

Анонимен

На Балканите имаме един много пресен пример, как виден политик като престане да бъде фактор в своята държава бива отсвирван като „персона нон грата” и влиза черния списък на САЩ по причина на корупционни хватки. Става въпрос за бившият президент и премиер на Албания Бериша, който изигра ключова роля за намесата в Косово, доведе в страната си американския президент, който ще запомни визитата си с откраднатия му часовник при здрависването с албанец от тълпата.

27.11.2021 13:49:35

Анонимен

Пак изпълзя тази безсрамна гнида да чете морал и да поучава. Не чувства ли, че народа го мрази, не вижда ли, че е обект на подигравки и игнориране. Никой не обича политически мижитурки, които на всичкото отгоре са тотално зависими, плещят глупости за да се харесат на господарите си и нон стоп вредят на страната си. Срамно петно в българската история.

27.11.2021 13:35:11

Анонимен

Доказано е, че глупакът никога не може да осъзнае, че е такъв и непрекъснато напира да се изяви. Плещи врели-некипели, след като българите знаят как при управлението на ГЕРБ и по време на неговото президентство България се установи твърдо на последно място в Европа и малко страни по света могат да се класират след нея. Да не сравнява България с казахские степи, защото ако отиде на ракетния полигон Байконур, откъдето се изстрелват космическите кораби, свят ще му се завие и шапката ще му падне. От обявеното по медиите единствено руският президент поздрави Радев за избирането му и дано е някакъв знак за смиление по отношение на фронтовата държава срещу Русия, както я определят от НАТО и САЩ в концепцията им за „малките войни”.

27.11.2021 13:24:44

Анонимен

От край време се знае, че на човек умът му идва до седмата година! Не му ли дойде, не му идва и до седемдесет и седмата! Р. Плевн... е прекрасен пример за това!

27.11.2021 12:44:05

Анонимен

Може би глупакът Плевнелиев ще дефинира ясно какво означава европейски път и дали той се различава от нормалния път за развитие. Обединена Европа никога не се възприемала еднозначно. Има Европа на Бетовен и Европа на Наполеон. В момента имаме Европа на глупави и двулични бюрократи, послушно подкрепяни от неизвестни депутати, в разрез с разума и балансираните национални интереси. Всъщност не мисля, че глупакът Плевнелиев може да уточни плямпането си. А ресофобията не е вариант на развитие-факт.

27.11.2021 11:38:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.