• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Росен Плевнелиев: Винаги има полза от появата на нов политически проект

Росен Плевнелиев: Винаги има полза от появата на нов политически проект

/КРОСС/ В предаването „Още от деня" по БНТ Росен Плевнелиев, каза че винаги има полза от появата на нов политически проект, това е едно чисто демократично упражнение. Виждам да се върви към такъв проект от президента Радев, но няма да е преди евроизборите

„Наблюдавам едно интересно съвпадение. Президентът Първанов през третата година на втория мандат излезе и обявява проекта си АБВ, сега Радев прави същото. Това е една голяма грешка", подчерта той.

„Президентът Радев има политическо поведение, което наричам модела „Сириза". До края на мандата си той ще държи разделено политическото пространство, за да извлече полза. Това е причината за всички упреци, които отправя. Той иска властта и няма да се успокои, докато не я получи. Президентът Радев се бори за властта, въпреки, че по закон, той представлява, но не управлява държава. На него му се услади две години да управлява държавата и няма да има друг вариант да влезе във властта. Г-н Пеевски, разбирайки намеренията му, се опитва да измести играта", обясни Плевнелиев.

„ДПС е една системна партия, която е част от политическото пространство на България. Г-н Пеевски печели тройно от този сблъсък. Г-н Пеевски се позиционира и геополитически. Всички знаем за политическите симпатии на Радев към Русия. България се е ускорила към еврозоната, а това е изключително нежелано от руския президент и Русия, защото случи ли се, политическото влияние на Русия в България ще отслабне", подчерта президентът на България в периода 2021 - 2017 г.

Печелившата роля в момента е в центъра - ролята на балансьор. Това ми показват и действията на г-н Пеевски, да се позиционира в центъра, каза още той.

„Духът на Конституцията казва на президента да не се заиграва с демокрацията. Президентът е президент на всички българи. За него са гласували от всички партии, той е президент и на всички тях. Той трябва да олицетворява единството на нацията във всичките и различност", припомни Плевнелиев.

Според него ротацията ще се случи. „Ако има отговорен политически елит в България, той ще направи така, че да ни вкара в еврозоната - това е голямата ни цел. Пожелавам от сърце на Мария Габриел и правителството да извършат това историческо действие. Духат силни геополитически ветрове и това може да ни помогне. Трябва да направим всичко възможно, за да влезем през 2025. Имаме шанс", каза още Росен Плевнелиев.

„Дай Боже някой ден, президентът да се кротне и да бъде по-демократичен, а не лидер на опозицията", изрази надежда той.

БНТ, „Още от деня"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Този пък много бързо забрави комунистическия си произход и минало на платен комсомолски ръководител!

03.02.2024 14:10:19

Анонимен

Пак говориш врели-некипели. За президента не са гласували всички партии. То не бяха майки на нацията, академици, за да избледнее образа на мошениците. Народът обаче, който масово не гласуваше за сегашните политици, излезе и си избра истинският президент, а не като теб чехльо. Еврозоната е в упадък, а ти ни я препоръчваш. Президента е демократ, когато е коректив на недемократичните действия на правителството и другите власти. Дай Боже президента да продължи в същия дух. Действителността ни показва реалностите колко е овладяна съдебната система и медиите, служещи на интересите на определени кръгове и посолства. Знаковите убийства не се разкриват, не защото нямаме качествени криминалисти, а защото мафията е нависоко в политическата система. Помните ли началото с призива на Иван Костов към силовите структури на подземния свят, да захвърлят бухалките, да съблекат анцузите и облекат костюмите на бизнесмени, като извадят парите си на светло.

03.02.2024 10:54:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.