• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Плевнелиев: Радев се държи ненормално

Плевнелиев: Радев се държи ненормално

/КРОСС/ "Мандатът на Радев ще остане в историята като изцяло провален". Това заяви пред NOVA Росен Плевнелиев, президент на България (2012 - 2017).

"Това, което се случва, сме го виждали и преди - граждани протестират, доколкото това се случва по един демократичен начин. В протестите участват и политици. Провокатори също сме виждали. Големият проблем е в действията на президента Радев. Той каза: "Всяко упорство увеличава риска от хаос". Президентът е човекът, който търси хаоса в държавата. Имам своето обяснение за неговите действия, които са опасни. Държавният глава трябва да търси помирение в обществото. Радев търси конфронтация", коментира Плевнелиев.

"Очаквам, че той ще продължи с действията си. Това му изнася. Никакви приоритети, никаква ангажираност към различни каузи, никаква външна и вътрешна политическа дейност. Управлението му беше само общи приказки, плюене по институциите, парламента и по България. Радев е умен и вижда, че мандатът му е към края си и няма какво да отчете", поясни Росен Плевнелиев.

Плевнелиев посъветва Радев, след като говори за върховенството на закона, да знае, че то се крепи на институции и правила.

„Румен Радев не е първият, който е проверяван от прокуратурата. Аз бях 2 години подложен на тежки проверки. Президентът Първанов също. Действията на Радев ни подсказват, че крие нещо. Той отказва да съдейства на прокуратурата, а търси оставки. Нито един друг държавен глава, не е действал така. Той е загърбил всички правила на демократичната държавност" поясни президентът на България (2012 - 2017).

„Нека институциите се занимават с по-смислени каузи, отколкото да водят безсмислена битка. Прогнозирам, че няма да има предсрочни парламентарни избори", заключи Плевнелиев.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

На тоя безсрамен плужек даваме пари на всичкото отгоре...

12.07.2020 12:51:32

Анонимен

О, Боже!!! Кой само го казва: срамът и позорът на българските Президенти!!! Съгласен съм с преждеговорившият колега, защо възкресявате този политически труп?!?

12.07.2020 12:32:34

Анонимен

О, Боже! „ Успешномандатникът ” пак се е изходил. Защо всички медии, които се имат за сериозни, цитират този политически труп?!? Кога въобще видяхте този клоун да е свършил поне едно положително нещо за България...Даже Тиквата го сравни с магаре!!!

12.07.2020 11:34:48

Анонимен

Прогнозата е правилна и съвпада със социологическите проучвания.Предсрочни избори в България няма да има.

12.07.2020 10:29:04

Анонимен

Идиот. Клоун. Глупак. Безхарактерен персонаж, на който дърпат ушите пред камерата. Недоразумение. Прислуга на Бибитко, преди президентството, по време на него и след това. И това нищожество си позволява да дава оценка.

12.07.2020 10:24:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.