• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Румен Радев: Трябва да търсим изход от проблемните коалиции във властта

Румен Радев: Трябва да търсим изход от проблемните коалиции във властта

/КРОСС/ "Всяко решение в сферата на национална сигурност трябва да се ръководи от ясни критерии за ефективност, ефикасност и безопасност. Моето решение относно закона, ще го обявя в указания от Конституцията срок", заяви държавният глава Румен Радев по повод промените в Закона за МВР и създаването на структура, която дублира дейността на Националната служба за охрана (НСО).

"Този закон трябва да потвърди, че отговаря на критериите, които изброих. Според мен той не отговаря", посочи още Радев.

В отговор на въпрос дали ще наложи вето, Радев още веднъж посочи, че ще обяви решението си в срок – до 22 юни ще имате подробни мотиви.

"Това не е удар към мен, а към държавността", каза още Радев в отговор на журналистически въпрос.

И най-благородната цел не може да бъде оправдана с начина на нейното порочно изпълнение, особено когато държавата налива наши пари в частна банка без обяснение за капиталовия недостиг и рентабилността на това. Правителството на Борисов отдавна дължи отговор как и къде се харчат нашите пари, заяви президентът Радев по повод подкрепата за ПИБ от страна на държавата.

Да не забравяме, че подобна изкуствена стабилизация преди влизането във валутния блок не винаги води до трайни решения, каза още Радев.

"Самопризнанията на г-н Божков за съвместни крупни корупционни схеми с властта изключват моя подкрепа. Но не аз, други трябва да се оправдават за г-н Божков. Други са пушили пури с него, аз дори не знам неговия телефон", каза още Румен Радев пред медиите на полигона в Доброславци, където наблюдава тренировки на НСО.

"Нямам официално потвърждение на поканата за парада в Москва", каза още Радев. Той посочи, че не може да рискува да попадне в карантина и изолация след едно такова посещение.

Президентът определи като “въпроси от кухнята на коалицията” напрежението между коалиционните партньори. Очевидно бъдещето, което ни очаква, е все повече България да се управлява от проблемни коалиции. Трябва да търсим изход от този модел, добави още президентът.

"Демонстративното нежелание на г-н Борисов да се провери автентичността на излезлия аудио запис е меко казано необичайно. Този запис е груба, брутална атака срещу парламента и нашето европейско развитие", каза още държавният глава, отбелязвайки, че скандалите зачестяват.

"Ако г-н Борисов и неговият кръг твърдят, че записът е фалшив, то този фалшификатор трябва да бъде установен и наказан", посочи още Радев и добави: Ако ние бавим експертизата на записа, то чуждите служби ще я направят за нуждите на своите правителства. 

 

*Източник: https://bgnesagency.com/

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Марио

Нима господин Радев не стане Президент благодарение точно на проблемна коалиция с БСП и Корнелия Нинова?

17.06.2020 14:51:58

Таня Джаджева

Никакъв проблем с позорния запис няма Бойко Борисов. Никакъв. Нито морален, нито юридически, нито личностен. Той да не би да не знае, че е прост, арогантен, вулгарен циник? Знае. И се гордее. Цвета Караянчева да не би да не знае какво мисли той за нея? Знае. И си наляга парцалите. Ма първа била в държавата. Трае. И целува ръка, когато я допуснат. В Европейския съюз да не би да не виждат с какъв примат общуват? Виждат. Ама той такъв им е удобен, такъв си го отгледаха. И именно такъв им трябва. Любопитно четиво биха били сега грамите на европосланиците, които по задължение трябва да разкажат на министерствата си какво нещо е българският премиер. Горките, как ли ще пресъздадат сюжета за онова, дето се набутало там и се върти... С двеста. Не, Борисов няма проблем. Него не го е и срам. Не би могло. Той е това. Затова му е леко и да се кръсти пред камерите, че стотинка не е взел, и да се кълне публично, че неговият глас не е негов. Всевластен примат скрупули няма. Проблемът е наш. На всички. И срамът е за нас. И колективният позор - също. Ама, както се казва, късно е вече за китка. Единайсета година го живеем това. Мълчим. Търпим. Защо да не ни такова? С двеста.

16.06.2020 16:32:34

Анонимен

Прокуратурата не оневинява ,тя обвинява.

16.06.2020 13:01:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.