• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Президентът Радев: Френското предложение за РСМ е най-доброто до момента

Президентът Радев: Френското предложение за РСМ е най-доброто до момента

/КРОСС/ Президентът Румен Радев говори пред журналисти в Пловдив.

Моите очаквания са въпросите за властта не трябва да изместват от фокуса на нашите политици дневния ред на българите, а той е ясен, заяви Радев.

Той акцентира върху няколко много важни неща за РСМ:

Нямаше да получим френското предложение, което е най-доброто до момента, ако България не беше отстояла ветото в два съвета за разширяване с ясна позиция миналата година. Нашите европейските партньори вече споделят тази позиция - че въпросът за гражданските права, за тяхното отстояване и защита не може да бъде само двустранен между РСМ и България, а трябва да бъде издигнат на ниво ЕС.

Държавният глава открива Национална конференция „Език свещен“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Форумът се организира по инициатива на вицепрезидента Илияна Йотова и е посветен на преподаването, съхранението и перспективите пред българския език у нас и в чужбина.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Албанските медии разпространи съобщение под заглавие „Българската опозиция откри пътя за отмяна на ветото спрямо Северна Македония, Вархейи: Историческо решение!”. Вархейи е еврокомисар по съседството и разширяването.

22.06.2022 17:11:37

Анонимен

22 юни 1941 година – нацистка Германия вероломно напада СССР. Започва Великата отечествена война! https://duma.bg/22-yuni-1941-godina-natsistka-germaniya-verolomno-napada-sssr-zapochva-velikata-otechestvena-voyna!-n259603

22.06.2022 15:12:20

Люк

Господин президет, недейте да прикляквате, ще загубите уважението на много хора.

22.06.2022 11:12:41

Анонимен

Нещо запонахте много да варкате със Скопие, от сутринта техният президент напада и Българската православна църква и цялостната българска политика, да не говорим за онзи Мицкоски, който ако вземе властта, ще ревизира и отхвърли всякакви договори, а вероятноста да се върне в управлението не е никак малка.Факт е че по договора пописан от Заев не е направено нищо.

22.06.2022 10:53:16

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.