• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Румен Радев: Ескалацията на военните действия съдържа огромен потенциал от глобална дестабилизация

Румен Радев: Ескалацията на военните действия съдържа огромен потенциал от глобална дестабилизация

/КРОСС/ Ескалацията на военните действия в Израел съдържа огромен потенциал от глобална дестабилизация и води до невиждана по мащабите си хуманитарна криза. Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев след церемония във Военно-медицинската академия в София.

"Затова очакваме и двете страни да осъзнават своята отговорност към мира, сигурността и живота на хиляди хора във взривоопасния регион ба Близкия изток. И следва да има сдържаност, следва да има разум, за да се избегне следваща ескалация, която може да доведе до трудно обратими последствия. И е много важна своевременната адекватна реакци и на ООН, и на цялата международна общност, за да може да има деескалация", каза Радев. 

Беше очевидно, че кабинетът няма да падне, защото користните интереси, които обвързват управляващите, са много по-силни от всички имитации на реформи и на приоритети. 

Според него проблемът е, че управляващите нямат една, а две програми. Първата, официалната, като управленската програма на кабинета и законодателната програма на управляващото мнозинство се изпълнява със спорна ефективност и като количество, и като качество. Защото тази програма е изцяло подчинена на неявната програма, обявена в оня запис - програмата за превземане на кадровите лостове на властта и за захранването на нашите фирми. И още по-тежко, добави Радев, най-жизненоважната част в тази неявна програма - това е ултиматумът за цялост на сглобката чрез опрощаване на старите грехове на коалиционните партньори и тяхното избелване, коментира Радев.

Всичко това се маскира зад едни шумни ежедневни клетви в евроатлантизъм, които всъщност възпрепятстват европейското развитие на България, защото непрекъснато генерират евроскептицизъм и осуетяват пълноценната ни европейска интеграция. Явно това е решението от вчера на Народното събрание - ние да продължим да наблюдаваме, дори да се наслаждаваме на това майсторство на този грозен политически театър, отблъскващ здравомислещите хора, добави президентът.

 

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Трябва да е съвършено ясно! Всякаква намеса на Запада с един пирон във войната между Израел и Палестина ще има катастрофичен за Запада моментален резултат. Ако искат да видят какво означава арабския гняв, няма проблем, ще го видят. Ще го отнесат умните и красивите. Само напомням, че оръжията на Садам бяха фейк, нямаше такива. Ампулата на Колин Пауъл, размахана в ООН, беше фейк. Сирийската атака с БОВ беше фейк, Буча и Мариопул бяха фейк. Това, което е гледал Тагарев, не съществува. И Байдън го е гледал, същото, дето или не съществува или е снимано в студио. Глобалистите са тотални лъжци! За всичко лъжат, нещастници! Свято за тях няма, само търбусите и изпражненията им са свято за самите тях. Потрес!

14.10.2023 17:36:54

Анонимен

Президентът е изключително прав.

14.10.2023 17:02:36

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.