• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Румен Радев: Трябва да има реформи в Съвета по сигурност на ООН

Румен Радев: Трябва да има реформи в Съвета по сигурност на ООН

/КРОСС/ Президентът Румен Радев използва посещението си в Ню Йорк за общото събрание на ООН, за да критикува кабинета. Късно във вторник пред журналисти той заяви, че липсва активна политика, която да убеди Австрия и Нидерландия да премахнат ветото върху членството ни в Шенген. Критиките дойдоха след срещата му с австрийския президент Александър Ван дер Белен.

Снощи Радев направи обръщение пред световните лидери. В него държавният ни глава посочи войната, конфликтите и тероризма като застрашаващи бъдещето на цивилизацията. Към проблемите той добави високото ниво на социално-икономически дисбаланс и растящата несигурност на доставки в света.

Румен Радев коментира, че според него трябва да има реформи в Съвета по сигурност на ООН. Той поиска към него да бъде добавен един непостоянен член, който да бъде от Източна Европа.

„Минаха 19 месеца, откакто постоянен член на Съвета за сигурност започна агресивна война срещу съседна държава, нарушавайки принципите на Хартата на ООН. От първия ден България осъжда агресията на Руската федерация срещу Украйна. Всеки ден от тази война застрашава глобалния мир и сигурност. Предупреждението е към Украйна, тъй като този конфликт има опасност да се разрасне", заяви президентът на България.

Част от делегацията е и Мария Габриел, която във вторник подписа споразумение за общи действия по коридора Север-Юг и пълна подкрепа за членство на България в Шенген. Предстои среща между нея и президентите на Румъния Клаус Йоханес и Украйна Володимир Зеленски.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Много по-добре зелен чорап, отколкото бял мафиотски.

21.09.2023 14:10:07

Анонимен

Зеления чорап едно говори в чужбина и друго в България, типичен ватник измекяр.

21.09.2023 12:04:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.