• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Аделина Радева е специален гост в новия епизод на подкаста „МеГра“

Аделина Радева е специален гост  в новия епизод на подкаста „МеГра“
  • Аделина Радева разказва за отговорността на обществената телевизия в новия епизод на подкаста „МеГра"
  • Какви са разликите между частна и обществена телевизия, как се прави публицистика в сутрешно и вечерно предаване, как се проверява достоверната информация и за престижа в медийната среда, как социалните мрежи помагат в журналистиката, споделя водещата на предаването „Още от деня" по БНТ

/КРОСС/  Водещата на "Още от деня" Аделина Радева, е специален гост в трeтия епизод на подкаста за медийна грамотност на БНТ - „МеГра".
В епизода Радева прави паралел между обществената и частната телевизия, споделя как се проверява достоверността на получената информация, как се подбира тема за предаване и колко важен е екипът в нюзрума. „Медия с традициите на БНТ е създала не само маниер и стил, но доверие към новините. Това са най-добрите новини. Тук може да намери място тема, която трудно можеш да видиш другаде; която от търговска гледна точка не е толкова лъскава, по-кратка е като формат, но винаги намира място в обществена телевизия", споделя водещата.
Аделина Радева разказва, как се прави интервю и какъв е подходът към „трудните" събеседници, които отказват да коментират обществено значими теми. Има ли забранени гости и дали зрителите се интересуват само от публично известни експерти, случвало ли й се е да бъде подведена в ефир и как отиграва такава ситуация; трябва ли журналистът да задава провокативни въпроси, как медиите отразяват COVID-19 и защо смята, че жълтите медии могат да се маргинализират само с израстването на обществото - тези и други теми анализира водещата на „Още от деня".
„За мен БНТ е най-престижното място, казвам го като журналист. А като зрител мога да кажа, че това е мястото, където ще намеря информация, която няма да получа другаде.", признава Аделина Радева.
В следващите епизоди на „МеГра" очаквайте репортерите Надежда Василева, Мария Чернева, Иво Никодимов и Александър Марков; Цветелина Йорданова и Джанан Дурал, както и водещите Георги Любенов, Спас Кьосев, Даниел Михайлов, Христина Христова и Надя Обретенова. Гости на последния епизод на „МеГра" ще бъдат главният продуцент на новините Даниел Чипев и Мариела Драголова, директор на Дирекция „Информация".
Поредицата „МеГра" излиза всеки четвъртък и ще бъде достъпна за слушане в Spotify, Soundcloud, Аpple Podcasts, Google Podcasts, както и на обновения новинарски сайт bntnews.bg

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.