• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Победителите на Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024

Победителите на Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024

/КРОСС/ Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024 за пореден път представиха шоу на световно ниво и оставиха следа в сърцата на ценителите на българската музика. Вълнуващи моменти, заслужени отличия и брилянтни изпълнения предизвикаха интерес и емоция в музикалните среди и феновете на българската поп и рок музика.

Летящ старт на церемонията постави първата премиера на най-новата песен на Лили Иванова - „Ненужен спомен", по музика на Ангел Дюлгеров и текст на Александър Петров. Публиката посрещна на крака Лили Иванова и изпя с нея един от големите ѝ хитове „Детелини". Преди година на церемонията на Годишни Музикални Награди обичаната певица получи от екипа на БГ Радио единствената награда „Най-големият български поп изпълнител на всички времена".

Молец затвърдиха позицията си на най-големия фаворит сред гласувалите слушатели на БГ Радио. Песента им „Цялото време" донесе на групата награда в три категории - „БГ Текст", „БГ Дует/Трио/Вокална група" и „БГ Видеоклип" за режисьора Крис Захариев. Молец получиха любовта и гласовете на слушателите и в категорията „БГ Албум".

Robi взе наградата, която се връчва само веднъж в живота - БГ Дебют.

Dara Ekimova спечели две награди на сцената на Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024. Песента ѝ „Дишам" се оказа сред най-обичаните песни за изминалата година и бе отличена с най-много гласове в категорията БГ Песен. Dara Ekimova получи признанието на слушателите на БГ Радио и на колегите ѝ с награда за БГ Изпълнителка.

Признанието на слушателите в категорията БГ Изпълнител е за Миро, а в категорията БГ Комбинация сподели наградата с Мария Илиева за песента им „Ако утре няма днес", специално създадена за церемонията и представена за първи път на Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2023.

Б.Т.Р. са изборът на слушателите на БГ Радио и победителите в категорията БГ Група. Тази година наградата бе връчена от специалния гост на церемонията - рок легендата Joe Lynn Turner.

Мускетарът на българската рок музика Кирил Маричков получи признанието на екипа на БГ Радио и наградата „БГ Вдъхновение" на името на Ана Мария Тонкова. Символ за изключителен принос и всеотдайност към българската музика.

Ето и победителите:

БГ Песен - „Дишам" - Dara Ekimova
БГ Текст - „Цялото време"- Молец, текст: Крис Макаров и Юли Славчев
БГ Албум - „Албум"- Молец
БГ Изпълнител - Миро
БГ Изпълнителка - Dara Ekimova
БГ Дует/Трио/Вокална група - Молец
БГ Комбинация - Миро и Мария Илиева
БГ Група - Б.Т.Р.
БГ Дебют - Robi
БГ Видеоклип - „Цялото време" - Молец, реж. Крис Захариев
БГ Вдъхновение на името на Ана Мария Тонкова - Кирил Маричков

По време на Годишни Музикални Награди 2024 за първи път чухме един от хитовете на лято 2024 -„Любов като небе" на Миро. Премиера на сцената представи и Михаела Филева с „La música".

Водещите на наградите Ненчо Балабанов и Рафи придадоха блясък на церемонията и си партнираха с много чувство за хумор и забавни импровизации. Те представиха за първи път на сцена екзотичния тандем DARA и Venci Venc' с песента им „Змия". Първо представяне на сцена получи и „Burn out" - новият звук от Графа. Песента „Вселена" на Любо Киров и Михаела Маринова вдъхнови и покори зрителите на церемонията със съпровод на госпел хор. Дони и Софи Маринова представиха огнено изпълнение на сензационния дует „В друг живот".

Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024 се издигна на световно ниво с представянето на уникални хореографии и балети на изпълненията на Мария Илиева - "100 причини", Руши - "Без багаж" и Dara Ekimova - "Дишам".

Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени припомниха на публиката думата „любов" с изпълнението им на "Заедно Сами". Молец поднесоха на зрителите поетичното и мелодично изпълнение на „Бял лист".

Церемонията по връчването на Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024 бе закрита с вечната музика на Кирил Маричков и песните "Две следи", "Вълшебен цвят", "Вкусът на времето" и "Клетва". Изпълнението на Наско от Б.Т.Р., Любо Киров, Миро, Михаела Маринова, Dara Ekimova, Славчо Николов, Иван Лечев, Дони, Венко Поромански изправи зрителите на крака и разчувства публиката в залата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.