• 02 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Андрей Райчев:Нашите съюзници се безпокоят за нещо, което е реално опасно за България

Андрей Райчев:Нашите съюзници се безпокоят за нещо, което е реално опасно за България

/КРОСС/ Много се шуми около Американското посолство, но трябва да кажа, че те не правят нещо лошо. Нашите съюзници се безпокоят за нещо, което е реално опасно за България, а именно - да изпаднем в много месечна криза. Това каза социологът и политически анализатор Андрей Райчев в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Той прогнозира голям икономически срив в Европа. Войната е също важен фактор - не се знае докога, накъде, нито как ще продължи. „Всичко това изисква България да е стабилна, изисква се консенсус между нашите управляващи. Вместо това, обаче, виждаме поляризация и неспособност да направят правителство. Политикът има задължение в криза да е адекватен, а аз не виждам нашите политици адекватни за криза", коментира той.

От друга страна, ако бъде направено правителство със същите 4 партии, политиците ще се опитат без да се променят, да направят нещо, заяви Райчев.

Райчев определи като позитивна позицията на президента Радев. Според него поведението на „Продължаваме промяната" е разбираемо, след като са възникнали като центристка формация и са сглобили „четири несглобяеми неща - БСП с ДБ, плюс Трифонов с неговия личен маниер".

По думите му от пролетта „Продължаваме промяната" са започнали да вървят вдясно и в момента са дясната партия в България, навлизайки и в полето на „Демократична България". Според социолога е много вероятно двете формации да се съюзят. По този начин обаче центърът е оголен и в него остава единствено ГЕРБ. БСП от своя страна се държи за дясната партия, което е абсолютен парадокс, посочи Райчев. Рано или късно това ще повлияе върху избирателите на левицата и те ще потърсят друго ляво.  

„Възраждане" предлага на българите изключително радикална оферта - още един 10 ноември. „Да се преориентираме геополитически, да предоговорим с Европа, да напуснем НАТО. Дълбоко съм убеден, че българинът не желае втори 10 ноември", коментира Райчев.

Според него шансовете за правителство с третия мандат са 50:50.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Абсолютно нищо лошо не правят от Козяк. В кавички. Само дето командват и назначават де що е прозападен политик в България. Нищо лично, просто бизнес!

17.07.2022 20:54:11

Анонимен

Още нещо. ГЕРБ и ПП не са партии. Това са изкуствени образувания, групички по интереси инициирани не без външно бабуване и събиращ в народното събрание неефективни, но узнамаеми или с претенции за добро образование лица. При провалите си не поемат отговорност, а търсят на кого да прехвърлят вината. Никога не са имали послание с намек за стройна идеология. Определят се като някакви, но всъщност са аморфни. То, те и другите не са по-добре, така че е настъпил момент за промяна. Ако това е нов десети ноември- така да бъде. И не е вярно, че народът не иска радикална промяна. Системните проблеми изискват промяна на системата, а не нескопосан опит за оптимизация.

17.07.2022 07:39:29

Анонимен

Ако наистина това са предложенията на Възраждане, ще гласувам за тях. Естествено, имат значение и хората, но бих гласувал за подобна политика.

17.07.2022 07:31:51

Анонимен

Сигурно българинът не желае втори 10 ноември, когато бе тотално ограбен, а от 9 милиона стана на по-малко от 6 милиона, което е истинска национална катастрофа.Това може да го накара да си спомни за народните съдилища след двете световни войни и да поиска и нов 9 септември.

16.07.2022 16:25:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.