• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Ето кога ще завали първият истински сняг

Ето кога ще завали първият истински сняг

/КРОСС/ След броени дни навлизаме с пълна сила в месец декември. Макар и в условията на пандемия, наближават светли и хубави празници и неизменно всички се питат кога ще завали първият истински сняг. Краткият отговор на синоптиците е - съвсем скоро.

Тази нощ ще преобладава ясно и почти тихо време. Минималните температури ще са предимно между минус 5 и 0 градуса. На места около Дунав и в котловините на Югозападната България отново ще има ниска облачност или ще се образува мъгла, която ще се задържи до около обяд. Над останалите райони през деня ще е предимно слънчево, но още преди обяд от север-северозапад ще започне увеличение на високата облачност. След обяд ще започне да се увеличава и средната и до вечерта над много райони на страната ще се заоблачи, но ще валежи не се очакват. През деня в Дунавската равнина и източните райони временно ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 8 и 13 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще започне увеличение на високата облачност, а до вечерта ще се увеличи и средната. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Максимални температури на въздуха: 12-14градуса. Температурата на морската вода е 13-14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1 бал, по северното крайбрежие - 2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, но още преди обяд север-северозапад ще започни увеличение на облачността, което до вечерта ще обхване повечето планински райони. Ще духа предимно умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10, на 2000 метра - около 4 градуса.

В неделя ще бъде облачно. Минималните температури ще са с 2-3 градуса по-високи, а дневните ще останат почти без промяна. На отделни места в южните и източните райони ще превали слаб дъжд.

През нощта срещу понеделник и в понеделник с усилване на вятъра от северозапад, в източните райони от север-североизток ще нахлува студен въздух. Ще започнат валежи от дъжд, които в Северна България и високите полета с понижението на температурите ще преминават в сняг, ще се образува и тънка снежна покривка.

Във вторник, сряда и четвъртък температурите слабо ще се повишат. Ще остане облачно, ще има и слаби превалявания, предимно от дъжд, през първия ден на места в Северна България и в планинските райони - от сняг. Вятърът ще е от изток-североизток, слаб до умерен.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.