• 16 Авг 2022 |
 •  USD / BGN 1.9184
 •  GBP / BGN 2.3180
 •  CHF / BGN 2.0308
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 16°C

В разрешителните сектори за изстрелване на противоградни ракети са изключени жилищни и промишлени райони

В разрешителните сектори за изстрелване на противоградни ракети са изключени жилищни и промишлени райони

/КРОСС/ В разрешените сектори за стрелба на ракети за противоградова защита категорично са изключени жилищни и промишлени райони, бензиностанции и други потенциално опасни обекти. Относно информацията, че част от такава е паднала върху жилищен блок във Видин, Изпълнителна агенция за борба с градушките уточнява, че поради силната буря и вятър парче от една от тях след самоликвидацията на ракетата е било отнесено и паднало в жилищен район. След извършения анализ се констатира, че ракетата е била изстреляна от ракетна площадка, която се намира на разстояние около 3-4 километра от жилищните блокове.

На 28.06.2022 г. между 16:30 и 18:30 часа Регионална дирекция Борба с градушките (РДБГ) гр. Видин изпълнява въздействия в условията на силен и мощен щорм, които нахлува от северозапад от територията на Румъния и се разраства на запад. За цялото време от 11 броя ракетни площадки на РДБГ- Видин са изстреляни общо 206 противоградови ракети и са обработени 6 градови клетки. По най- мощната клетка сумарно са изстреляни над 120 противоградови ракети.

Към 19:27 часа в РДБГ- Видин се получава обаждане от служба КОС за паднало парче от ракета в жк. „В. Левски“, блок №2. Веднага е изпратен специалист от агенцията, който има право да борави с взривоопасни материали и да ги превозва. След направения оглед на място се установява, че е паднало парче от изстреляна ПГР – сопловия блок и част от нея, в което няма невзривен заряд и не представлява заплаха за околните. При падането си частта от ракетата е ударила по допирателна остъклението на балкон в жилищния блок, което се напуква и счупва, а парчето пада на покрива на гараж в междублоковото пространство.

Представителят от регионалната дирекция във Видин е влязъл във връзка със собствениците на апартамента, чието остъкление е повредено и е обяснил за реда на компенсиране на щетите. Само на 28.06.2022 г. от регионалните дирекции на ИАБГ са изстреляни общо 407 броя противоградни ракети и са обработени 28 броя противоградови клетки.

От началото на активния сезон на противоградовата защита с ракетен способ през 2022 г. до днес агенцията е провела 157 въздействия, обработени са общо 591 броя градови клетки и са изстреляни 8190 броя противоградови ракети в защитените с ракетен способ територии. Всяка обработена градова клетка означава предотвратена градушка и недопуснати поражения от нея.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2022 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.