• 11 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Вежди Рашидов: Искам да говоря свободно, като свободен артист

Вежди Рашидов: Искам да говоря свободно, като свободен артист

/КРОСС/ Аз вече знам, че ще умра тук в България, но децата избягаха от страната, всеки си търси хляба. Аз останах без традицията да се събирам с децата си. Това сподели Вежди Рашидов в предаването на БНТ „Денят започва с Георги Любенов".

„Вие от тази сглобка да сте чул думите „общество" и „народ"? Там всеки иска да се изкара по- и най- от другите", каза Рашидов. И добави, че щом в живота си хората не усещат никаква промяна към по-добро, значи това политическо говорене няма никакво значение.

Държавата трябва да предотвратява престъпления, не да констатира. Ние констатираме всеки ден едно убийство. 

Престъпността и беззаконието по улиците и пътищата на страната според него са резултат от беззаконието. Няма реформи в съдебната система, няма и промяна след идването на „Промяната". „Бездарието ражда бездарие. Какво очакваме да се роди? Вие от тази сглобка да сте чул думите „общество" и „народ"? Там всеки иска да се изкара по- и най- от другите", заяви Рашидов.

Аз имах една шеметна политическа кариера, работих много и останах верен на партията, работих за ГЕРБ честно и почтено. За мен обаче това беше кауза, докато беше кауза. Но аз искам да говоря свободно, като свободен артист, а не да лъжа като политик.
Аз именно затова напуснах, за да мога да говоря свободно. Искам като седна сред хората, да мога да бъда честен. Имам едно име и искам с него да си отида, каза Рашидов. 

Скулпторът каза още, че вероятно повече няма да ходи да говори по телевизионни студия, защото се уморил да говори за политика, която не ражда нищо.

На 20 февруари Вежди Рашидов открива своя изложба в Барселона. Рашидов е почетен член на Съюза на испанските художници. В Барселона ще покаже свои творби от различни периоди. Следващата му изложба ще е в Истанбул.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

18.02.2024 15:13:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.