• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Рашков: Заради реформата в МВР съкращения няма да има

Рашков: Заради реформата в МВР съкращения няма да има

/КРОСС/ Министерството на вътрешните работи отбелязва 143 години от създаването си. В 10:00 часа пред Паметника на незнайния воин беше извършен водосвет на знамената и поднасяне на венци. На церемонията, освен вътрешния министър в оставка, присъстваха и  вицепрезидентът Илияна Йотова и премиерът в оставка Кирил Петков.

Пред медии Бойко Рашков каза, че заради реформата в МВР, съкращения няма да има. Рашков критикува НС заради неосъществената реформа в КПКОНП и посочи, че комисията няма председател от февруари, когато Сотир Цацаров подаде оставка.

„Направени са минимален брой съкращения – 27 административни длъжности в регионалните дирекции. Това е съкращение на длъжността, но не означава съкращение на човека, който няма да остане без работа”, каза Рашков.

Рашков отговори на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за това, че полицията е пресирала гласоподаватели да не гласуват за ГЕРБ на частичните местни избори миналата неделя. „Борисов и такива като Борисов нямат морално право да говорят въобще за избори, защото това уродливо явление „купуване и продаване на гласове” не е създадено от НС. А е създадено в известни вам и цялото общество партийни централи, в които се създадоха и съответните обръчи от фирми, да ги финансират, така че да има средства, които да бъдат разнасяни в чували, куфари и да бъдат раздавани на предимно бедно българско население”, заяви Рашков.

„За век и половина в МВР се създаде практика и ние черпим от нея, за да се справяме със съвременните предизвикателства и да прогнозираме някои бъдещи събития", каза още Рашков по време на честването на МВР.

„В последната година свършихме задачите си така, че да получим отлична оценка от обществото. За първи път проявихте воля и кураж и да се противопоставите на забранени явления по време на изборите”, обърна се Рашков към полицаите.

„С действията си снижихте нивото на купен вот до поносими нива, това не се беше случвало”, отбеляза той. И допълни: „Службите на МВР работиха и по случай със злоупотреба на европари, отпуснати за пътища”, каза Рашков.

Силовият министър обеща техническо обновяване в МВР.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.