• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Корнелия Нинова: Важен е диалогът, независимо до какъв резултат ще доведе

Корнелия Нинова: Важен е диалогът, независимо до какъв резултат ще доведе

Българските граждани могат да разчитат на БСП за разум и грижа за тях
 
/КРОСС/ България е изправена пред сериозни предизвикателства, както в резултат на ковидкризата, така и на икономическите, и социални последици от нея. Предстои ни да приемем актуализация на бюджета, нашата позиция е същата още от предишния парламент, че България се нуждае от актуализация на бюджета и е добре, че служебният кабинет е подготвил вариант, който ние ще разглеждаме, ще даваме становища. Не по-малко важно е да се обсъди и внесе Планът за възстановяване и устойчивост, но за нас е изключително тревожно социално-икономическото състояние, предвид и нарастващите цени на основни храни и стоки, на ток, вода и парно, растящата бедност и увеличаващите се неравенства. Както и състоянието на икономиката, която заради ковид кризата миналата година отбеляза спад от 4.2% и има нужда от целенасочена държавна политика, за да се преодолее този спад и да започне растеж.
Разбира се, имаме и други приоритети, но тези са достатъчно важни, за да мислим държавнически и да се опитаме този път да съставим редовен кабинет с ясни приоритети, с ясен времеви хоризонт и отговорности за задачите, които трябва да свърши.
Различното от миналия път е, че колегите от първата спечелила сега политическа сила "Има такъв народ" проявиха желание за разговори. По-рано те ни определяха като статукво, с което ние категорично не се съгласихме през тези месеци и сме го доказали в годините с работата си срещу модела "ГЕРБ". Различното сега е, че те преосмислят позицията си и искат диалог, и ни канят. За нас в този фрагментиран парламент е изключително важен диалогът, независимо до какъв резултат ще доведе, но да започнем да говорим. Затова предприетата от тях първа стъпка ние приемаме като добър знак. В събота ще бъдем на разговори. Надявам се да са само първоначални, да не са първа и последна среща, тъй като имаме много неща да уточняваме. Като една сериозна и истинска партия всичко, което чуем в събота като предложения и обменим като мнения, ще отнесем към Националния съвет на Българската социалистическа партия, както и към нашите коалиционни партньори в неделя. Ще получим мандат за продължаване на тези разговори с много ясни параметри и българските граждани могат да разчитат от страна на БСП за разум, за надпартийно мислене, за грижа за тях, с цел съставяне на редовен кабинет.
Препотвърждавам, че ако не се стигне до реализация на първия и втория мандат, ние имаме политическо решение. Ако президентът прецени, че трябва да връчи третия мандат на БСП, да опитаме този път да съставим кабинет. След миналите избори не го направихме, такава беше ситуацията, но сега смятаме, че не можем да не опитаме да дадем решение на въпроса. Нямаме историческо време за губене предвид задачите, които стоят пред България.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.