• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Росен Желязков: Съставянето на правителството ще премине отново през разговори

Росен Желязков: Съставянето на правителството ще премине отново през разговори

/КРОСС/ В предаването „Панорама" по БНТ Росен Желязков, каза че до вчера късно вечерта е изпитал огорчение от преживяването във връзка с предсрочното му освобождаване и това са напълно нормални човешки чувства. „Но в политиката човек бързо трябва да се отърсва от лични отношения при политически процеси. Затова вчерашното решение е част от политическия процес и доведе до това да не може да продължи работата си редовното правителство, до това да отидем за пореден път на избори. Но според мен това беше донякъде ненужна демонстрация. Тези политически последици ще имат своето измерение в предизборната кампания, а вероятно и след това".

В искането за моето отстраняване имаше редица мотиви и те бяха компилация от предложения някои формални, други може би съществени от гледна точка на политическия дебат, но идеята не беше основанието заложено в проекта на решение, това беше може би последица от онзи процес на несъстоялата се ротация, смята Желязков.

В политиката няма термин „никога" по една много елементарна наша причина и тя е, че базирано на предположения, на социологията, след изборите може би вероятно пак ще има 6 политически формации, знаем коя ще е първата, с голяма сигурност знаем коя ще е петата, шестата, но две формации няма да могат да съставят кабинет, категоричен е Желязков. „Съставянето на правителството ще премине отново през разговори, а те ще почиват на ценности за политиките и пътят за тяхната реализация. Ако изобщо се стигне до тези разговори. А ако до тези разговори изобщо не се стигне и можем да влезем отново в цикъла избори след избори".

БНТ, „Панорама"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.