• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Министър Богданов: България е добро място за разкриване на центрове за развойна дейност

Министър Богданов: България е добро място за разкриване на центрове за развойна дейност

/КРОСС/ Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов посети най-голямото предприятие за преработка на царевица у нас "АДМ Разград" ЕАД.

Министърът се срещна със Стийв Матушак, мениджър на завода в Разград, с когото обсъдиха плановете на компанията за развитие у нас, както и предстоящи инвестиции.Министър Богданов представи България като добро място за развитие на бизнес и изрази готовност за съдействие и подкрепа при осъществяването на бъдещите планове на инвеститора.

Той предложи компанията да разкрие център за развойна дейност в България. По думите му страната ни разполага с подготвени инженери и достатъчно добре обучени кадри и специалисти.Инвестицията в устойчиво производство е сред целите на компанията, изтъкна Стийв Матушак. По думите му приемането на страната ни в Шенген ще донесе ползи на инвеститорите и бизнеса у нас.

Той подчерта, че на този етап ръководният екип се фокусира към инвестиции в енергийната ефективност. В процес на разглеждане е възможността за инсталиране на собствени мощности, стана ясно още на срещата.
В срещата участваха още Иван Михайлов - главен изпълнителен директор на Американската търговска камара в България, и генералният директор на Българската телеграфна агенция (БТА) Кирил Вълчев.

По време на разговорите стана ясно, че в дружеството към днешна дата работят над 380 души, предимно от Разград и Лудогорието. Последната инвестиция по разширяването на дейността, благодарение на което е удвоен капацитетът на завода, е приключила през 2021 г. и е за близо 200 млн. Долара. Компанията е лидер в производството на подсладители от царевица в Югоизточна Европа. Основните пазари на "АДМ Разград" ЕАД са на Балканите, но и по целия свят, като произведените продукти достигат до пет континента.

Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов се срещна и с кмета на Община Разград Денчо Бояджиев.

"Започнахме активни разговори с бизнеса от цялата страна, насочени към подобряване на инвестиционната среда за компаниите и осигуряване на ресурсите, които са им необходими. Вчера проведохме срещи с бизнеса от Шумен, днес сме в Разград. Идеята е да посетим и други български градове и компании, които са инвестирали у нас и да получим обратна връзка от бизнеса по места", посочи министър Богданов.По време на посещението си в Разград министър Богданов участва в откриването на Национален пресклуб на Българската телеграфна агенция в града. Най-новият дом на агенцията отваря врати в деня, в който в града започва 21-вото издание на ежегодния Панаир на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествените занаяти.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.