• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Денков с обръщение по случай Рождество Христово: Да бъдем заедно и да преодолеем различията си

Денков с обръщение по случай Рождество Христово: Да бъдем заедно и да преодолеем различията си

/КРОСС/ Премиерът Николай Денков с обръщение по случай Рождество Христово. В него той призовава да бъдем заедно и да преодолеем различията си. Министър-председателят поставя акцент върху икономиката на страната.

Коледа е. Празник на обичта, на семейството и на радостта, която споделяме с близки и приятели.

На този светъл ден можем да направим и нещо повече - да бъдем заедно и да преодолеем различията си. Можем да бъдем хора със собствено мнение, но да обсъждаме какво ни обединява и да се грижим един за друг.

Добрата новина, с която изпращаме 2023-та, е, че гледаме все по-уверено напред. Последните допитвания до общественото мнение показват, че почти 60% от българите очакват по-добра нова година. Според Евробарометър оптимистите са над 3 пъти повече от песимистите. А това е доказателство, че хората са по-спокойни за бъдещето.

На Коледа, когато празнуваме раждането на доброто, нека се запитаме какво е най-важното за нас като нация. Коя е каузата, която ни обединява? Как да направим живота по-добър за всички българи и да пребъдем като нация.

Последните бюджети системно и значително повишават инвестициите в хората. Осигуряваме социална подкрепа за семействата с деца и ще продължим да създаваме условия за кариерното развитие на младите родители. България е на второ място по ръст на заплатите в Европейския съюз, като те ще продължат да се увеличават и догодина. Целта ни е доходите да изпреварят в пъти инфлацията. А тя да бъде ограничена. И вече успяхме да я свалим на нива, по-ниски от преди войната и преди енергийните кризи.

Но най-голямата промяна, по която работим, е да превърнем икономиката на евтината работна ръка в икономика на високата добавена стойност. Вече привличаме стратегически инвеститори, които ценят знанията и уменията на българите и искат да ги включат в технологиите на бъдещето. Защото най-добрата социална програма е хората да имат стабилна и добре платена работа.

Вече виждаме първите резултати от тези усилия. Все повече българи се връщат в родината. Раждаемостта се повишава. За първи път след началото на прехода семействата отново влизат в модела с две деца.

А децата на България трябва да растат и да развиват способностите си тук, в родината си. Във времена на предизвикателства всички ние се нуждаем от вяра в бъдещето и от смирение пред различията, за да изградим по-успешна държава. По-добри сме, когато сме заедно - и в грижите, и на празника.

Весела Коледа!

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Дилайла

Боклук мръсен

26.12.2023 08:56:04

Анонимен

Тоя на снимката сякаш ни казва:Народе, много ми е хубаво да те яхам, дай ми още няколко години, че много ми хареса и не ми се слиза от седлото, демек сглобката!

25.12.2023 19:56:01

Помнещ

Не може никога да сме заедно с такива нищожества с изразена фашистка природа... Никога...

25.12.2023 17:44:11

Анонимен

Последните допитвания до общественото мнение показват, че почти 60% от българите очакват по-добра нова година.А ние от правителствената сглобка вече имахме супер добра година, та ако ни изтърпите още, ще имаме и една още по - супер добра нова година.Надяваме се, не, сигурни сме, че ще е така!

25.12.2023 17:42:45

Анонимен

Денков с обръщение по случай Рождество Христово: Да бъдем заедно и да преодолеем различията си-прав е чичо Денков, те да крадат, а ние да си траем.

25.12.2023 17:38:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.