• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

5 интересни зимни игри за деца

5 интересни зимни игри за деца

/КРОСС/ Белоснежната зима е любим сезон за всяко дете, но по някое време боят със снежни топки омръзва и се налага да им измислим нови игри, които да поддържат активността им през зимата. Ето няколко идеи за интересни занимания на открито:

1. Събиране на шишарки
Освен че е супер забавно, събирането на шишарки ще ви помогне да си набавите материали за различни "направи си сам" проекти, които можете да изпълните с децата в дните, когато е прекалено студено за разходки навън. Кошнички от шишарки или различни коледни украси са само част от идеите, които можете да осъществите.

2. Спускане с шейни
Едно време се забавлявахме да се спускаме от хълмовете, седнали върху парче дебел картон, увито в непромокаеми найлони. А сега наследниците ни имат късмета навсякъде по магазините да се продават най-различни видове детски шейни. Освен, че са много по-здрави, те са и доста по-добър избор от гледна точка на безопасността на детето.

3. Рисуване върху сняг
Вземете празни бутилки от веро, напълнете ги с вода и няколко капки боя за яйца, след което ги разклатете. После пуснете децата да направят разноцветни картини върху снега.

4. Зимни детективи
Отидете на лов за животински следи, отпечатани в снега. Опитайте се да познаете какво животно ги е оставило и накъде е отишло. Можете да организирате и нещо още по-забавно: издирване на замразени яйца! За да ги направите, ще ви трябват дребни играчки от типа на оловни войничета, миниатюрни колички и др. Всяка една играчка пъхате в малък балон, след това го пълните с вода, оцветена в различни цветове чрез боя за яйца. Замразете ги и на следващия ден разрежете балоните. Вече имате готови разноцветни "яйца". Те ще са вашите съкровища, които ще разпръснете навън из градината. А после идва ред на малчуганите, които трябва да впрегнат детективските си умения, за да открият "яйцата" и после да видят какви играчки ще им се паднат вътре.

5. Направете хранилка за птици
Освен че е забавно, това зимно занимание е и много полезно за птиците, които по това време на годината по-трудно си намират храна. Вземете картонена ролка от тоалетна хартия. Намажете я с фъстъчено масло и я отъркаляйте в различни видове семена. Така те ще полепнат по нея. След това излезте навън и я нанижете върху някой клон на дърво. Накрая се скрийте на топло и наблюдавайте птиците, които ще дойдат да си похапват.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.