• 19 Юли 2024 |
 •  USD / BGN 1.7894
 •  GBP / BGN 2.3235
 •  CHF / BGN 2.0234
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 31°C

Министър Карадимов: МИР финансира изграждането на индустриална зона в Свищов с близо 27 млн. лв.

Министър Карадимов: МИР финансира изграждането на индустриална зона в Свищов с близо 27 млн. лв.

/КРОСС/ Министерството на иновациите и растежа финансира изграждането на индустриална зона в Свищов с близо 27 млн. лв. Това е одобреният бюджет на проекта по процедурата за развитие на индустриалните зони и паркове от Националния план за възстановяване и устойчивост. Изпълнението на проекта ще бъде ключово за икономическия растеж на региона, както и за задържането на младите в областта. Това заяви министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов на работна среща в Община Свищов с кмета на града Генчо Генчев, областния управител на Велико Търново Ивайло Здравков и представители на местния бизнес. В срещата участва и Деляна Иванова, и.д. председател на НС на Българската банка за развитие и представители на партньорите по проекта.

„Една от целите на Българската банка за развитие е да подпомага държавата в политики за преодоляване на регионални дисбаланси, каквато е политиката за изграждане на индустриални зони и паркове. С тяхното изграждане на практика започва реиндустриализацията на България. Гражданите на Свищов имат с какво да се гордеят, тъй като това е единственият град, който не е областен център и е класиран за финансиране за изграждане на изцяло общински индустриален технологичен парк. Убеден съм, че това ще бъде катализатор, който допълнително ще стимулира развитието на региона", каза министър Карадимов.

По процедурата за развитие на индустриалните зони и паркове Министерството на иновациите и растежа класира 11 проекта в 10 общини за общо 207 млн. лв. Общините са Русе, Шумен, Свищов, Ловеч, София, Бургас, Стара Загора, Видин, Търговище и Сливен.

На срещата бяха представени и възможностите за развитие на индустриалните зони и подкрепа за инвеститори по линия на МИР - чрез Българската банка за развитие, Българската агенция за инвестиции, Фонда на фондовете и европрограмите, които Министерството на иновациите и растежа администрира. По време на разговора стана ясно, че ББР може да осигури предварителното финансиране за изпълнението на проектите, след като Министерският съвет одобри новата стратегия на банката, която й позволява да подкрепя публични инвестиции, изпълнявани с национални и европейски средства.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.