• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Жители на комплекс "Чайка" във Варна са недоволни от разбитите улици

Жители на комплекс "Чайка" във Варна са недоволни от разбитите улици

/КРОСС/ Отново недоволство сред жителите на курортния комплекс "Чайка" във Варна. Причината - бавния ремонт, свързан с полагането на битова канализация, както и разбитите улици в района. Хората се оплакват, че дейностите продължават вече година и половина, а част от новоасфалтираните улици са дори в по-лошо състояние, отколкото преди ремонта.

В края на миналата година хората недоволстваха, че заради ремонта, свързан с полагането на канализация по европейски проект в района, който е продължил повече от година, състоянието на улиците е било толкова лошо, че хората трудно тогава стигаха до домовете си дори пеша, често нямаха ток и вода, затруднен беше и достъпът им до градския транспорт.

Сега, няколко месеца по-късно, част от улиците вече са асфалтирани, но новоположената настилка е в по-лошо състояние, отколкото преди ремонта.

Христиан Манов обясни в "Денят започва", че крайните срокове за ремонта се удължават постоянно и към този момент пътят все още не е завършен. Ремонтът е започнал през октомври 2019 година, а първоначалният срок за завършване е бил април 2020 г. Според него, проблемът обаче не е само в срока, а и в качеството на самия ремонт. По думите му, подобно е състоянието и на ул. "Янко Славчев" и на ул. "Петър Попов", където пътят вече е започнал да пропада.

"Към този момент градски транспорт не обслужва спирките в района, а за хиляди хора това е единственият начин за придвижване", заяви Христиан.

Според общината на една от новоремонтираните улици вече е извършен гаранционен ремонт, а останалите още не са въведени в експлоатация. Кога ще приключи цялостният ремонт по полагането на канализацията, това според община Варна трябва да стане, когато времето бъде подходящо.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.