• 22 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Генерал-майор Димитър Петров: Основна задача за нас е да гарантираме суверенитета на страната

Генерал-майор Димитър Петров: Основна задача за нас е да гарантираме суверенитета на страната

/КРОСС/ Основна задача за нас е да гарантираме суверенитета на страната. За да гарантираме този суверенитет, ние трябва да сме адекватни на средата, в която работим. Това каза командирът на Военновъздушните сили генерал майор Димитър Петров в „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Във Военновъздушните сили са ангажирани над 6000 души.

Техниката е изправна, хората са високо мотивирани и подготвени, хората трябва да са спокойни за това, което правим, заяви той. В момента страната се охранява само от националния екип, няма „Еър Полисинг".

Той не се ангажира с дата, в която българските МиГ-29 ще бъдат приземени, тъй като към момента няма резервен тях вариант. Работи се по въпроса за ремонт на МиГ-29 в Полша. Българската бойна авиация трябва да има възможности да защитава небето си, коментира командирът на ВВС. Вариант е и самолети под наем.

По думите му темата се политизира, а трябва да се вземат конкретни действия, за да е гарантиран крайният резултат - съхраняване на способностите на българските ВВС.

Министерство на отбраната анализира всички варианти и ще предложи най-добрия вариант на политическото ръководство, за да може в Комисията по отбрана в парламента да се вземе решение. „Ние не купуваме самолети, не наемаме самолети, ние предлагаме решение. Кое решение ще бъде избрано ще кажат хората от парламента. Всяка една оферта, която е приемлива за България и гарантира способностите ни, ще предложим варианти, в които ще бъдат изтъкнати преимуществата и недостатъците на всеки вариант. Ние няма да дадем готово решение, което просто да бъде утвърдено", подчерта генерал-майор Петров.

БНТ, „Денят започва с Георги Любенов"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Хахаха

България и суверенитет е като да сложиш захар в салата. Несъвместими!

16.10.2022 20:00:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.