• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Всички ученици в област Смолян отново в клас от 16 ноември

Всички ученици в област Смолян отново в клас от 16 ноември

/КРОСС/ Всички ученици от област Смолян да преминат към присъствена форма на обучение от 16 ноември. Това предвижда решение на Областния кризисен щаб, съобщиха от Областна администрация.Учениците от гимназиите се завръщат в клас от понеделник, след като на заседание на Кризисния щаб е отчетен сравнително нисък процент на карантинирани ученици - 3.78 на сто и 5 процента при учителите.

За преминаване отново към дистанционно онлайн обучение, директорът на всяко училище може да вземе подобно решение с одобрение от Областния щаб, ако се наблюдава повишена заболяемост сред учениците или педагозите.

На проведеното днес онлайн заседание на щаба е отчетено, че сега са заети около 70 процента от болничните легла, предвидени за ковид пациенти. Областният управител Недялко Славов е посочил, че приемането от Щаба в бъдеще на по-строги мерки ще зависи от натиска върху болничната система.

Според Славов, е по-важно да се упражни строг контрол за спазването на въведените вече мерки в национален и регионален план, и е безсмислено да се налагат нови, ако не се контролира тяхното спазване.
На заседанието е отчетено, че ситуацията в региона остава влошена с нарастващ брой на заразените в областта и повишен показател за смъртност сред пациентите. Областният щаб е взел решение за удължаване на въведените вече противоепидемични мерки.

До 8 декември остават в сила ограниченията за заведения, болници, търговски и публични обекти, които бяха въведени в края на октомври. Удължават се сроковете за забраните за работа всички нощни заведения, както и отмяната на планови операции и планиран прием в болници.

Заведенията за обществено хранене и развлечения могат да работят само в часовете от 6:00 часа сутринта до 23.30 часа. През нощните часове ще се допускат доставки от тези заведения по домовете.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.