• 26 Юли 2025 |
  •  USD / BGN 1.6682
  •  GBP / BGN 2.2442
  •  CHF / BGN 2.0934
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Какво представлява уредът за бавно готвене и как работи?

Какво представлява уредът за бавно готвене и как работи?

/КРОСС/ Колко пъти сте си спомняли тази кухня на баба ви или майка ви? Онези рецепти, които се правеха бавно, без бързане и с цялата любов на света. Вкусовете и ароматите преди всичко са свързани със световъртежа на обичайната рутина и с така наречената бърза храна. Сега завръщането към кухнята от миналото и здравословното готвене с цялото време на света е възможно.

Тайната е да се сдобиете с уред за бавно готвене, наричан още Крок-пот. Това не е голяма мистерия: това е конвенционална тенджера, която работи с електричество и чиято основна характеристика е, че рецептата се прави бавно при ниска температура. Техника , която след тези часове кара съставките да подобрят своя вкус, текстура, аромат и хранителни вещества. 

Как работи?

Външният му вид е същият като съда, в който се приготвят повечето рецепти, особено в случай на яхнии: външен метален корпус и вътрешен депозит или кошница, където тези храни , които малко по малко се отлагат, правят Именно тази вътрешна част е тази, която приема топлината , която се предава от електрическия ток. Въпреки това, температурата на този препарат винаги се поддържа под 100ºC.

При тези градуси и с времето за приготвяне на храната (с много часове) това прави готвенето на цялата храна вътре в нея  да се извършва равномерно. В някои случаи има рецепти, които дори се нуждаят от до 12 часа, за да бъдат просто перфектни. 

Предимство

Ако изберете този начин на приготвяне, ще се възползвате от някои от предимствата на това готвене без никакво бързане. Първият от тях е, че е много лесно да се приготвят ястия за цял живот, без никакви усилия, така че е идеален за тези, които не са много готвачи. Традиционни рецепти, които можете да приготвите дори и да нямате време. Тези тенджери са програмирани и могат да се готвят за една нощ или докато работите, което подобрява хранителните вещества.  

Спестяване на време и грижи, което се усеща и в джоба, когато става въпрос за пазаруване. Например, ако купите най-твърдите парчета месо, можете да приготвите ненадминати яхнии, които се топят в устата ви. Намален разход , който въпреки това, което може да се повярва в началото, се забелязва и при потреблението на електроенергия: мощността на тенджерата е много ниска и с един уред можете да приготвите цялата храна. Много по-евтино от включването на фурната или котлона няколко пъти през целия ден. 

Рецептите

Ако говорим за това завръщане към кухнята от преди и към най-типичните рецепти, няма как да пропуснем яхниите, печените картофи, лещата, боб. Глинената тенджера е приборът, който всички, които обичат ястията, черпят с лъжица трябва да има у дома. Същото важи и за тези, които се топят за хубава яхния (с бавна готварска печка месото е толкова меко, че се топи в устата) или обичат тези зеленчуци в момента. 

Най-добрите съвети

В допълнение към традиционната книга с рецепти, не пречи да имате под ръка поредица от трикове, достойни за най-добрия готвач. Един от тях, ако приготвянето е месо, е това да се прекара малко през тигана предварително, за да се запекат парчетата, преди да се сложат в тенджерата за часове. И в случай, че тази съставка е направена с алкохол , внимавайте да не добавите твърде много. В този случай тя не се изпарява по същия начин и ястието може да остане с малко силен и неприятен вкус.

Когато приготвяте рецепта в тенджера , основна максима, която трябва да следвате, е да не пълните тенджерата твърде много над две трети от нейния обем. Ако това не бъде направено, съществува риск храната да не бъде приготвена правилно. И един последен съвет, съставките винаги трябва да се добавят в техния ред , като се спазва времето за готвене на всяка от храните. 

Между другото, познавате ли вече новия Крок-пот, който разбърква храната сам? Разгледайте Ladybook.bg!

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2025 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.