• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Много българи анулират резервациите си за екскурзии

Много българи анулират резервациите си за екскурзии

/КРОСС/ Въпреки че в България няма регистриран случай на коронавирус, паниката от зараза се отразява негативно върху туристическия бранш у нас. Много българи анулират резервациите си за ваканции и екскурзии в чужбина месеци напред.

Много клиенти вече отказаха своите резервации заради страха си от коронавируса. Те предпочитат да не пътуват, въпреки че знаят, че ще загубят своите пари. Спаднал е много интересът дори към дестинации, в които няма нито един регистриран случай на коронавирус, което силно удря туристическия бранш у нас. Особено това се отнася за туроператорските фирми, които се занимават с организирани пътувания в чужбина.

Анелия Василева - управител на туроператорска фирма: Имаме много отказани резервации за Великденски, майски празници и основно за европейските държави. По-тревожно е, че нямаме запитвания и не правим резервации за по-късните дати през есента. В момента единствено Турция и Египет остават на пазара и предстоящите чартърни полети от Варна за Египет са потвърдени, както и за Турция.

Илин Димитров - председател на Варненската туристическа камара: Фалити не очакваме засега на туроператорските фирми, но ситуацията е напрегната, тъй като голяма част от туроператорите са принудени да връщат средства, когато са правени по-ранни резервации. Ако се задълбочи проблемът, може да се очаква доста сериозно напрежение, но да, като цяло има такива индикации, но не очакваме драстични фалити.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.