• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Украински депутат: Резников ще бъде уволнен от поста министър на отбраната в началото на септември

Украински депутат: Резников ще бъде уволнен от поста министър на отбраната в началото на септември

/КРОСС/ Украинският министър на отбраната Олексий Резников ще бъде уволнен и в крайна сметка назначен за посланик в Обединеното кралство. Вече е определен нов кандидат за шеф на военното ведомство.

Преместването е планирано да се извърши през първата седмица на септември, каза депутатът от Върховната рада Ярослав Железняк.

"Според моята информация Резников ще напусне поста министър на отбраната и впоследствие ще отиде като посланик във Великобритания <...>.

Според датите: това е следващата седмица, тоест първата седмица на септември", Това написа Железняк в своя канал в Telegram.

Според него Рустем Умеров, ръководител на Фонда за държавна собственост на Украйна, ще замени Резников като министър. "Още вчера сутринта посолствата предупредиха за такава ротация. Поне някои от тях", добави Железняк. Депутатът каза още, че Резников е знаел за предстоящата оставка, когато е предложил облог, според който ще напусне поста си, ако се докаже нов факт на корупция във ведомството.

Напоследък в украинските медии все по-често се появява информация за възможната оставка на Резников. По-специално то е свързано със закупуването на храни и военно оборудване от Министерството на отбраната на завишени цени. Резников отхвърли обвиненията в измама с покупката на якета за военни от турска фирма, около която избухна поредният скандал.

Предишният скандал се случи през януари и беше свързан със закупуването на храни на завишени цени, а тогава Резников заяви, че не възнамерява да напуска поста си, но е готов да "вземе кадрови решения" по отношение на извършителите.

В същото време украинските медии подозират, че разкриването на факти за корупция в Министерството на отбраната е свързано не с опити за подобряване на системата, а с борбата за министерското кресло. Според тях шефът на президентската канцелария Андрей Йермак стои зад назначаването на Резников, за когото се смята, че е покровителстван от британски агенти, докато агенти от САЩ имат други планове за поста министър.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.