• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Синдикатът на МВР: Тестовете за наркотици на полицаите са положителни, защото пият лекарства за стрес и натоварване

Синдикатът на МВР: Тестовете за наркотици на полицаите са положителни, защото пият лекарства за стрес и натоварване

/КРОСС/ Дни след като беше обявено, че и полицаите ще бъдат проверявани за алкохол и дрога, тестването вече започна по места. Зам.-председателят на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите на работещите в МВР (СФСМВР) Генади Тенев увери пред Нова телевизия, че федерацията подкрепя тестването на униформените, но не одобрява начина, по който това се прави.

„Има доста обезпокояващи неща, да не кажем и незаконосъобразни", смята той.

По думите на Тенев тестовете, с които се взимат проби, са същите, с които полицаите проверяват и шофьорите, а те често давали неверни резултати. Синдикалистът обяви, че вече има служители на реда, които са дали положителен резултат при тестването за наркотици. Това, обаче, се дължало на лекарства, които приемат.

„Първо ще излезе фактът, че в МВР се използват лекарства за успокояване, което от години нашата организация е правила два пъти изследване и сме го подчертавали - от високия стрес и натоварване, но това се крие от МВР. Сега ще излязат и тези резултати от тестовете", категоричен бе Тенев. Той подчерта, че практиката през годините показвала, че въпросните тестове не показват реални резултати.

„Това е поредно безумие на МВР", твърди зам.-председателят на СФСМВР. По думите му над 200-300 лекарствени средства съдържат вещества, които могат да бъдат отчетени от полевия тест.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Има доста обезпокояващи неща, да не кажем и незаконосъобразни, смята Генади Тенев който е зам.-председател на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите на работещите в МВР. По думите на Тенев тестовете, с които се взимат проби, са същите, с които полицаите проверяват и шофьорите, а те често давали неверни резултати. А стига бе, тогава защо ги ползвате? Сега разбрахме: За гражданите тестовете дават верен резултат, за полицаите: неверен, защото пият илачи.

18.10.2022 13:55:35

Анонимен

Синдикатът на МВР: Тестовете за наркотици на полицаите са положителни, защото пият лекарства за стрес и натоварване: Не ви лие поне малко срам!!!

18.10.2022 11:01:49

Анонимен

Хахаха, и те като шафьорете.

18.10.2022 10:10:38

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.