• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Рибарски за договора с "Газпром": Ние сме изрядната страна

Рибарски за договора с "Газпром": Ние сме изрядната страна

/КРОСС/  "В ситуацията с газа основна цел е договорът с "Газпром" да бъде изпълнен договорът и доставките да вървят, както са уговорени". Това заяви пред БНР Радослав Рибарски от ПП, председател на Комисията по енергетика в Народното събрание.

"Към момента категорично се вижда, че спазваме правилата – кое подлежи на санкции, какви плащания трябва да бъдат извършвани. Въпреки всичко, наблюдаваме една селективна пропускливост на механизмите", изтъкна Рибарски.

Според Рибарски странта ни пита Европейската комисия за доставка на руски газ срещу рубли, за да може да се съобразим със санкциите, които биха били наложени при разкриване на сметка в руска валута. "Трябва да бъде изяснено това счита ли се за нещо, подлежащо на санкции", уточни депутатът.

По думите му "ние сме изрядната страна към момента".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

По погледа му ще познаеш, че те гледа и те лъже. Така беше и в предаването „Още от деня” по телевизията. Такива нагълци е трудно да срещнеш и видиш.

26.05.2022 23:50:40

Анонимен

Никой не спори че сме изрядна страна. Просто не сме си платили. А не плащате както искат руснаците за да не ви се карат щатите, че подкрепяте отслабването ролята на щатския долар. Поне веднъж прочетете как се аргументирате и ще се засрамите от самите себе си. Не е възможно да съществува подобна естествена глупост и нескопосана апологетика.

26.05.2022 16:49:52

Анонимен

Хайде стига с тия измислици, че вече сте повече от смешни и не разчитайте, че всички българи са дебили. Гьонсурат не поставяйте погрешно въпроса към ЕК, за да ни бъде отказано. Газпром и съответно руснаците не искат да се плаща директно в рубли, а в евро или долари в посочената от него банка, защото в други банки сметките са запорирани. Тази банка не е санкционирана, за да се твърди, че санкциите се нарушават. Какво е това безспокойство какво ще става с валутата, след като плащането е прието. Мъката е, че блокирането на доставката на руска газ се провали и то заради това, че има страни членки на ЕС, за разлика от България си гледат интерес.

26.05.2022 10:02:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.