• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

"Роскосмос" и НАСА преговарят за взаимно предоставяне на места в полети до МКС

"Роскосмос" и НАСА преговарят за взаимно предоставяне на места в полети до МКС

/КРОСС/ Държавната корпорация "Роскосмос" и Националното управление по аеронавтика и изследване на космическо пространство на САЩ (НАСА) водят преговори за взаимно предоставяне на места на космически кораби за полети до МКС. Това съобщи представителят на "Роскосмос" в Казахстан Анатолий Красников.

"В момента се водят преговори между държавната корпорация "Роскосмос" и НАСА за взаимно предоставяне на места за полети до МКС. Тоест, това е ситуация, в която руски космонавти ще летят на американски космически кораби, а американски космонавти ще продължат полетите на нашите космически кораби. Ясно е, че това е наистина спешна необходимост, защото сега всички виждаме, че се е появила нова транспортна система за доставка на хора до Международната космическа станция", каза Красников.

Той отбеляза, че членовете на екипажа на МКС трябва да могат да работят с двете транспортни системи "за нуждите на взаимните резервации". "Разбира се, има сериозен интерес към това както от руска, така и от американска страна", подчерта представителят на държавната корпорация.

По думите на Красников, "Роскосмос" искрено се радва за американските си колеги - че изстрелването на космическия кораб Crew Dragon и неговото прикачване към МКС са протекли нормално.

"Ние ги поздравяваме от все сърце, това е наистина голям успех за тях", допълва той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Глупавите, крадливи и мързеливи ушанки отново се осраха и станаха за смях.Сега вече тотално и безвъзвратно загубиха космическата битка със САЩ. Не могат вече да крадат новите западни технологии и останаха на равнището на 60-те години. Молодци! А сега могат да си правят упокойните и тъпи военни паради и да дишат праха на космическият лидер САЩ. Да здраствует товарищ Путин! Да здраствует КГБ!

03.06.2020 14:06:43

Анонимен

За тези, които не знаят и не помнят! И ние имахме космическа агенция или както се водеше. и двама космонавти - също! А, храните, които произвеждахме за космоса бяха най-добрите и най-вкусните според астронавти и космонавти. Сега си имаме Боко! Дръжте се за шлифера и за джипката!!!

02.06.2020 20:35:12

Анонимен

Долнопишещия! Хората и в НАСА и в Роскосмос са професионалисти! Там подигравки - няма, тулупе! Става въпрос за човешки животи - тези на астронавти и космонавти! Те работят съвместно отдавна! Подигравките са от тъпите политици и медии и хората, които им вярват ...

02.06.2020 20:29:33

Анонимен

Нали се подигравахте на САЩ. Сега руските умници да си намерете батут за изтрелване. Всичко се връща, ушанки. Докато Вие крадяхте , САЩ показа как се работи здраво.

02.06.2020 13:55:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.