• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Интересни факти за ротативките, които ще ви изненадат

Интересни факти за ротативките, които ще ви изненадат

/КРОСС/ Слот машините забавляват хората от десетилетия. Освен множеството светлини, анимации и забавна музика, те не изискват умения за игра и добиват все по-голяма популярност с навлизането на онлайн казината.

Ако сте любопитни и искате да научите няколко интересни факта за ротативките, продължавайте да четете. Подготвили сме ви най-неочакваните сред тях.

История на ротативките

Първата слот машина била изработена още през 1891 година от бруклинската фирма Sittman & Pitt. Тя съдържала пет барабана, всеки с по 50 карти, базирани на покера. Играчите трябвало да поставят монета в машината и да се надяват, че тя ще им пусне добра "ръка". В случай че това стане, те получавали питие или пура от бара.

Този тип слот машини станали изключително популярни и скоро могли да се намерят във всеки бар в Ню Йорк. Те били предшественик на ротативката на Вилхелм Шулц през 1893 г., управлявана от монети и кръстена Horseshoe.

През 1894 г. механик от Сан Франциско, на име Чарлз Август Фей, изобретява нови функции за машината на Вилхелм. Той създава първата работеща с монети слот машина с три барабана. Всеки барабан съдържал пет символа: подкова, пика, каро, сърце и камбана.

Модернизирането на ротативките, които познаваме днес е наистина голямо. Такива има не само в казината, но и онлайн, каквито можете да видите тук.

Най-големият джакпот от ротативка

През 2003 година 25-годишен софтуерен инженер от Лос Анджелис спечелил най-големия джакпот от ротативка в историята. Той похарчил само 100 долара преди да получи 39,7 млн. долара.

Ето и други големи джакпоти на слот машини:

● 13.2 млн. паунда онлайн;
● 27.6 млн. долара в Лас Вегас;
● 35 млн. долара отново в Лас Вегас.

Големите печалби обикновено се изплащат на вноски за 25 години, но победителите могат да договорят и други опции.

Много имена

Както в България, така и в цял свят този вид машини имат различни имена. Нека ви представим и част от тях:

Във Великобиртания - fruit machine или one-armed bandit;
В Австралия и Нова Зеландия - pokies;
В Япония - пачинко;
В България - слот машини или ротативки.

Играта на късмета

Макар и да има много начини за печалба при ротативките, късметът е от ключово значение. Независимо дали играете онлайн или физически, при този тип игри няма стратегия за печалба.

Това е така, защото печелившите комбинации се падат на случаен принцип с помощта на генератор. На него ще обърнем специално внимание по-долу.

Генераторите на случайни числа определят резултатите

Първите ротативки са работили с помощта на механични лостове и макари. Днешните разполагат с генератор за произволни числа. Те успяват да предоставят хиляди възможности всяка секунда. Това пречи на трети страни да се намесват в играта и така тя е възможно най-прозрачна.

Ротативките работят, дори ако никой не играе на тях

Независимо дали някой играе на тях или не, символите на слот машините непрекъснато се въртят. Причината е, че така се осигуряват произволни числа по честен начин. Така играчите не могат да бъдат измамени.

Професионални играчи на ротативки

Въпреки че ротативките се основават на късмета и са известни като "игри на късмета", има професионалисти, които се специализират точно в този тип игри. Известни сред тях са Питър Листън и Ърнест Коб, които така изкарват прехраната си.

 

***снимка: freepik.com

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.