• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Изкуствен интелект за Jaguar и Land Rover

Изкуствен интелект за Jaguar и Land Rover

Актуализациите ще стават по въздуха

/КРОСС/ От 2025 г. всички нови модели на Jaguar и Land Rover ще разполагат с функции на изкуствен интелект, включително за наблюдение на водача и пътниците, както и разширена визуализация за обкръжаващата среда. Това става възможно, след като концернът Jaguar Land Rover сключи дълготрайно стратегическо партньорство с лидера в областта на изкуствения интелекет NVIDIDA. Целта е съвместно разработване на технологии за автономно шофиране, както и системи и услуги от следващо поколение.

Изкуственият интелект в автомобилите на Jaguar и Land Rover ще предложи разширение на системите за активна безопасност, автоматизирано шофиране и паркиране, както и асистенция на водача. Иновативни асистирани и автоматизирани услуги за шофиране ще се предлагат през целия жизнен цикъл на автомобила чрез актуализиране на софтуера по въздуха.

„Сътрудничеството с лидера в индустрията NVIDIA е от съществено значение за реализирането на нашата стратегия, поставяйки нови критерии за качество, технология и устойчивост“, коментира Тиери Болоре, изпълнителен директор на Jaguar Land Rover. „Ние ще станем създатели на най-желаните в света луксозни автомобили и услуги за най-претенциозните клиенти – добавя той. – „ Партньорството с NVIDIA разкрива голям потенциал за бъдещите ни модели, тъй като бизнесът продължава да се трансформира в глобална дигитализация.“

Автомобилният концерн има и друга стратегическа цел – до 2039 г. да постигне нетни нулеви въглеродни емисии в цялата си верига за доставки, продукти и операции.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.