• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Пътят Рудозем – Смолян е разбит и не се поддържа

Пътят Рудозем – Смолян е разбит и не се поддържа

/КРОСС/ БТВ показаха сигнал от платформата „Аз, Репортерът", в който зрители изпращат снимки на пътя от Рудозем за Смолян.

След много преживени разочарования хората споделят, че според тях това е път, забравен от Държавата. От години не се поддържа.

От град Рудозем в посока Смолян през село Фатово, както се вижда на снимките, е пълно с дупки, има кал, пропадане на пътя, липсваща маркировка. Жители на смолянски села недоволстват срещу състоянието на третокласния път.

От години жителите на селата Габрица, Фатово и Полковник Серафимово пътуват по път, който е осеян с дупки. Всяка година дупките се кърпят, но това не решава проблема на родопчани.

Още през 2017 година жителите на с. Полковник Серафимово са направили подписка, която са изпратили до АПИ и органите на метната власт с искане за цялостен ремонт на пътя. Тази година отново са сезирали съответните институции.

В селото живеят постоянно около 140 души, а лятото броят им стига до 700-800 души. Млади семейства също са избрали да живеят в селото с децата си, но пътят за тях е предизвикателство. Около 30 английски семейства имат къщи в с. Полковник Серафимово.

От АПИ обясниха, че пътят Рудозем - Смолян е построен през 60-те години на миналия век и оттогава не е основно ремонтиран. Възложено е изработването на технически проект за цялостно обновяване на 22-километровото трасе. В края на миналата година е приет първият междинен етап. Техническият проект на фаза втори междинен етап е предаден в АПИ и се предвижда да бъде приет в средата на месец май от експертния технико-икономически съвет. С утвърждаването на проекта, ще се определят конкретните дейности, прогнозната стойност и срока им за изпълнение.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.