• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Румен Радев: Между институциите и бизнеса е необходим диалог, подчинен на истината и стремежа за успех на България

Румен Радев: Между институциите и бизнеса е необходим диалог, подчинен на истината и стремежа за успех на България

/КРОСС/ Между институциите и бизнеса е необходим диалог, лишен от предубеждения, подчинен на истината и на една-единствена идеология - успехът на България. Това заяви президентът Румен Радев в приветствието си по време на тържествено честване на 70 години от създаването на „Минстрой Холдинг“ АД. Отбелязването на годишнината събра представители на институции, местна власт, синдикатиработодателски организации. На него присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова.

 

В приветствието си държавният глава Румен Радев посочи, че при намирането на решения за бъдещето на България трябва да се има предвид факта, че в основата на всяка икономика и енергетика стоят минното дело и ключовата инженерна и транспортна инфраструктура. „Това са сектори със стратегическо значение за всички останали отрасли, за нашата конкурентоспособност, икономически растеж и енергийна независимост“, заяви Румен Радев. Президентът отбеляза, че въпреки трудностите през последните години, България все още заема водещото място в европейската минерално-суровинна индустрия и изрази убеждение, че и в бъдеще тези позиции ще бъдат утвърждавани.

„Отбелязването на тази 70-годишнина е повод за признание към труда на поколенията инженери, ръководители, работници, положили основите на почти всички минни обекти в България, изградили стотици инфраструктурни проекти, както и обекти със социална значимост“, заяви още президентът. Той посочи, че с дълголетната си история компанията е издържала теста на времето благодарение на упоритостта, съпътстваща миньорската професия, но и на развитието на традициите и непрекъснатата модернизация чрез изграждане на съвременни водноелектрически и фотоволтаични централи. „Нашата природа крие в недрата си несметни богатства, които трябва да се развиват по начин, който да гарантира здравето на поколенията“, заяви Румен Радев. Той отбеляза и създадените механизми за безопасност на фирмата и устойчивото икономическо развитие с отговорност към природата.

На церемонията президентът Румен Радев беше придружаван от съпругата си Десислава Радева.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.