• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Руското външно министерство: НАТО да се изтегли от България и Румъния

Руското външно министерство: НАТО да се изтегли от България и Румъния

/КРОСС/ Руските предложения за гаранции за сигурност включват изтегляне на силите на НАТО от България и Румъния, които се присъединиха към Aлианса след 1997 г. Това съобщава руското външно министерство, цитирано от РИА Новости и БГНЕС.

"Един от стълбовете на нашите инициативи, упоменат от вас, е съзнателно формулиран много ясно и не позволява двусмислени тълкувания. Става дума за изтеглянето на чуждестранните сили, оборудване и въоръжение, както и други стъпки за връщане към конфигурацията от 1997 г. на територията на държави, които към тази дата не са били членки на НАТО. Това включва както България, така и Румъния", заяви външното министерство в писмени отговори на въпроси за годишната пресконференция на Сергей Лавров.

Така министерството отговори на въпроса какво означава за България и Румъния искането на Русия НАТО да се върне към конфигурацията от 1997 г.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Излизане от НАТО и закриване на всички бази на САЩ Затваряне на неправителствените организаций финансирани пак от САЩ Америка за Б.я Отворено общество Американския унинерситет в Благоевград Харвартски факултет в София Всички тези работят да ликвидират националната ни идентичност култура Образоват политици чужди на патриотизма и нашите национални интереси Незабавно вьн НАТО от тук

23.01.2022 17:13:34

Анонимен

Това е най-добрия вариант за България - извън нато!

21.01.2022 19:19:11

Анонимен

...И К.Петков като призовава Русия ,да призове и "нашите партньори "....или по-добре е да замълчи !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

21.01.2022 16:10:43

Анонимен

Това което иска Русия е най-адекватното ,за да се намали напрежението .Няма как НАТО ,САЩ и безличният ЕС да въоръжават и подсилват агресията на Украйна и Русия да не реагира .Подкрепям !

21.01.2022 16:09:16

Анонимен

Мястото на България и Българите е в Европа, Европейският съюз и за още по-голяма сигурност - в НАТО!!!!!! ТИЯ ТАТАРО-МОНГОЛСКИ ВЪШКАРИ-МАРОДЕРИ трябва да бъдат прогонени зад Урал и повече да не ни се мяркат да ни "освобождават"! Видяхме какво направиха с Украйна, след като въпреки гаранциите на САЩ и Англия си предадоха ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ на московските измамници! Никакви компромиси, светът ги ненавижда...!!!

21.01.2022 15:56:18

Анонимен

Абе аман от това какво искала Русия, а какво иска останалия свят не е ли по важно, а ние какво искаме.

21.01.2022 15:31:25

Анонимен

Като се има предвид че сме НАТО,реално единствените натовски войски са нашите, явно Кремъл иска да разформироваме войската…

21.01.2022 15:30:02

Анонимен

Спокойно товариш Лавров, ваш Копейкин трети ден търси натовските войски у нас, но не може да ги намери и от това сън не го хваща завалията, най много да хване Ковид. Копейката заедно със Бялата Златка утре щели да обяват награда за тоз който открие натовските войски в България. Динко е напуснал Ямбол и той ги търси…

21.01.2022 15:24:08

Анонимен

Русия иска от НАТО, а не от България да изтегли войските си от нейна територия. Затова много издайнически и смешно звучат думите на премиера Петков, че България е суверенна държава и сама решава този въпрос, когато всеки знае, че не сме и това е един пример. Тази въпрос трябва да се решава не от група политици, а от българския народ, защото той ще страда при военен конфликт.

21.01.2022 14:27:58

Анонимен

От ГЕРБ поискаха президента да свика КС по национална сигурност относно присъствието на войски на НАТО на българска територия. Президента ако е обединител и представител на народа вместо да свиква КС да обяви референдум по този въпрос, защото касае не само политическата върхушка, а целия народ.

21.01.2022 14:14:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.