• 22 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Русия ще отговори адекватно на решението на Румъния да експулсира руски дипломат, заяви Мария Захарова

Русия ще отговори адекватно на решението на Румъния да експулсира руски дипломат, заяви Мария Захарова

/КРОСС/ Румъния не води самостоятелен, национално ориентиран курс, а се опитва да демонстрира крайна лоялност към Запада, което само изостря ситуацията. Такова мнение изрази говорителката на министерството на външните работи на Русия Мария Захарова, коментирайки решението на Букурещ да обяви за персона нон грата служител на руското посолство в страната, предадоха ТАСС и РИА Новости.

"Става дума за нова провокация, осъществена по сценарий, който през последните месеци беше поставян неведнъж в по-голямата част от страните членки на ЕС и НАТО", каза Захарова и определи действията на румънските власти като "шаблонни".

Москва ще отговори адекватно на обявяването за персона нон грата и експулсирането на руски дипломат в Румъния, каза още тя, цитирана от РИА Новости.

Румъния съобщи вчера, че е експулсирала дипломат от посолството на Руската федерация в Букурещ, който е напуснал територията на страната тази седмица. В съобщението на министерството бе отбелязано, че решението е взето, като се има предвид несъвместимостта на дейностите на въпросния представител с разпоредбите на Венецианската конвенция за дипломатическите отношения от 1961г.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Какво чакате още?

Абе вие отговорете адекватно на украинския фашизъм и го унищожавайте незабавно, че ще ви взривят запорожката АЕЦ. Какво се туткате? Хвърляйте най-мощното оръжие върху командните им централи в Киев и Лвов и да се приключва с тази американска марионетка. Та те всеки ден убиват руски мирни и военни. Тези украинци, които не искат да воюват се изселиха в Русия и Европа -около 10 милиона души. Явно останалите са готови да ви убиват. Стига вече! Или или.....

20.08.2022 18:59:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.